Sivuston käyttötapa: Mobiili

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Oulun seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
suomi
   
Monimuotokoulutus
Oulu
Ammattitutkinnot

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Voimalaitoksen käyttäjänä osaat voimalaitosprosessien käytön ja tunnet prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet. Osaat toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Tunnet yleisimmät prosessilaitteet ja hallitset kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Sinulla on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmän ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Huomioit työssäsi ympäristön sekä työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työsuhdetta kattilalaitoksella. Koulutus sisältää POHTOn toteuttaman tutkintokoulutuksen, 16 lähiopetuspäivää sekä energia-alan ammattitutkinnon näytöt, jotka järjestääOSAO Kaukovainion yksikkö, tekniikka.

Tutkinnon suorittaneena saat tutkintonimikkeen voimalaitoksen käyttäjä sekä tutkintotodistuksen, jolla voit hakea alikonemestarin pätevyyskirjaa, asetuksen (891/1999) mukaisesti. Alikonemestarin pätevyyskirjalla voit toimia kattilalaitoksen käytönvalvojana, kun käyttöpaine on < 40 bar teholuku < 500 bar x MV.

Koulutus sisältää 16 lähiopetuspäivää voimalaitoksen prosessilaitteista, kattila- ja turbiinitekniikasta sekä turvallisuudesta, harjoitukset Valmet DNA-stimulaattorilla, projektityöt sekä tenttipäivät.

Tutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu voimalaitostekniikan osaamisalan pakollisista tutkinnon osista (110 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Toiminta lämmöntuotannossa 40 osp
  • Voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö 20 osp
  • Voimalaitoksen vesien käsittely 20 osp
  • Turbiinilaitoksen käyttö 20 osp
  • Työnjohdolliset valmiudet ja toimintojen kehittäminen voimalaitosalalla 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet kattilalaitosten tuotanto-, käyttö ja kunnossapitotehtävissä (esim. kaukolämpö- ja höyryvoimalaitokset, metsäteollisuuden sooda- ja primäärikattilat).

Tutkinto / todistus

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun seudun ammattiopisto

Oulun seudun ammattiopisto

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun seudun ammattiopisto

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Arvioinnit

Energia-alan ammattitutkinto | voimalaitostekniikan osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.