Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi

Oulun seudun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Oulu
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi

Oletko kiinnostunut tietotekniikasta? Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa voi valita joko käytön tuen osaamisalan tai ohjelmistotuotannon osaamisalan. Osaamisaloilta valmistutaan datanomiksi.

Käytön tuen osaamisala

Käytön tuen osaamisalan suorittanut osaa toimia yrityksen IT-tukihenkilönä, atk-suunnittelijana, käyttäjien kouluttajana, alan tuotteiden myyjänä tai yrittäjänä. Alalla tarvitaan motivoituneita ja vuorovaikutustaitoisia tiimityöntekijöitä, joilla on halua tehdä ja toteuttaa työtehtävät innokkaasti loppuun saakka. Käytön tuen osaamisala on tarjolla sekä yhteishaussa että jatkuvassa haussa.

Opinnot sisältävät muun muassa:

  • IT-tuen työtehtäviä
  • laitteistoja ja lähiverkkoja
  • käyttöjärjestelmiä ja ohjelmistoja
  • asiakaspalvelua ja liiketoimintaa.

Ohjelmistotuotannon osaamisala

Ohjelmistotuotannon datanomina suunnittelet, toteutat ja testaat muun muassa verkkosivustoja, sähköisiä asiointipalveluja ja verkkokauppoja. Ammattitaitoasi hyödynnetään monella eri alalla. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia esimerkiksi www-sivujen ja verkkokauppojen suunnittelijana, -testaajana ja -ohjelmoijana. Tutkinnon suoritettua sinulla on myös valmius toimia yrittäjänä.

Ohjelmistotuotannon osaamisala (peliala)

Ohjelmistotuotannon osaamisala antaa valmiudet toimia pelituotannon perustyötehtävissä ja kehittyä niissä edelleen alan ammattilaiseksi. Osaamisalan suorittanut voi sijoittua myös perinteisen ohjelmistotuotannon työtehtäviin tai muiden alojen 3D-osaamista vaativiin työtehtäviin. Peliala on voimakkaimmin kasvava ohjelmistoteollisuuden ala, jonka vuoksi uusille osaajille on tarvetta. Ohjelmistotuotannon osaamisala on tarjolla vain yhteishaussa.

Koulutuksen aikana opit pelituotantoprosessin eri vaiheet ja syvennyt erityisesti pelien toteutukseen ohjelmoinnin ja halutessasi myös 3D-mallinnuksen osalta. Opit myös peliliiketoiminnan perusteet.

Opintojen aikana tehdään yhteisiä peliprojekteja ja osallistutaan pelitapahtumiin. Pelialan yritykset ovat aktiivisesti mukana kehittämässä koulutuksen toteutusta. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun seudun ammattiopisto

Oulun seudun ammattiopisto

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun seudun ammattiopisto

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Arvioinnit

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.