Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
5,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa.

Hammaslääketiede

Hammaslääketiede

Hammaslääketiede

Hammaslääketiede, Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelma, hammaslääketieteen lisensiaatti (5,5 v)

  • Suomen edistyksellisimmät opetustilat

  • Akateeminen käsityöläisammatti, jonka laadun varmistaa harjoittelu eri-ikäisten potilaiden kanssa

  • Arvostettu ammatti, varma työpaikka ja korkea tulotaso

Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelmasta valmistuu hammaslääketieteen lisensiaatteja, jotka osaavat ajanmukaiset hoitovaihtoehdot suun terveyden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Valmistuneet hammaslääkärit osaavat ohjata suun terveyden yksiköissä toimivaa tiimiään ja edistää suun terveyttä laaja-alaisesti lasten, vanhusten ja erityisryhmien parissa.

Opintojen alkuun kuuluu yleisen lääketieteen kursseja muun muassa anatomiasta ja fysiologiasta. Heti ensimmäisestä lukuvuodesta alkaen on myös hammaslääketieteen opintoja. Hammaslääkärin tekemiä toimenpiteitä harjoitellaan uudessa 3D-teknologiaa hyödyntävässä Simulaatiolaboratoriossa. Varsinainen työharjoittelu tapahtuu Oulun kaupungin Opetushammashoitolassa kolmannesta viidenteen opintovuoteen teoriaopintojen ohella. Opinnot päättää puolen vuoden harjoittelu terveyskeskuksen Hammashuollossa.

Opetus perustuu viimeisimpään tutkimustietoon ja opintojen aikana on mahdollista osallistua tutkimusryhmien toimintaan valitsemallaan osa-alueella osana opintoja. Käytännönläheinen opiskelu kokeneen opetushenkilöstön tuella antaa erinomaiset valmiudet työskennellä suun terveydenhuollon eri sektoreilla.

Hammaslääkäri tekee töitä käsillään ja käyttää akateemisessa koulutuksessa saamaansa laajaa lääketieteellistä tietopohjaa potilaansa parhaaksi. Työ on ihmisläheistä ja palkitsevaa, sillä työn tulos on konkreettisesti näkyvää. Hammaslääkäri voi työskennellä perusterveydenhuollossa suun terveyden hoitotiimissä, erityistason sairaanhoidossa, terveydenhuollon hallinnossa sekä tutkijana ja opetustyössä jatko-opintojen jälkeen.

Kahden työvuoden jälkeen hammaslääkäri voi halutessaan hakeutua kliiniseen jatkokoulutukseen suu- ja leukakirurgian, oikomishoidon, suun terveydenhuollon ja eri kliinisten alojen erikoishammaslääkäriksi. Tieteellinen jatkokoulutus johtaa hammaslääketieteen tohtorin tutkintoon.

Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla:

  • hammaslääkäri
  • erikoishammaslääkäri
  • hammaslääketieteen tohtori
  • suun terveydenhuollon johtaja
  • tutkija

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hammaslääketiede, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Hammaslääketieteen lisensiaatti

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hammaslääketiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit

Hammaslääketiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.