Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Oulu
Kandiohjelmat

Video

   

Konetekniikka

Konetekniikka

Konetekniikka

Ihmiset keksivät koko ajan uusia tapoja hyödyntää tekoälyä ja digitalisaatiota elämänsä helpottamiseksi. Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska laitteiden suunnittelussa digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään.

  • Seitsemän erityyppistä erikoistumisalaa, joista voit valita omasi.
  • Erinomaiset työllistymismahdollisuudet kansainvälisissä yrityksissä.
  • Monipuolinen opiskeluympäristö, johon kuuluvat uudenlaiset ohjelmointityökalut ja 3D-tulostimet.

Laitteiden ja rakenteiden asiantuntijaksi

Konetekniikan opiskelijana kehityt ammattilaiseksi, joka tuntee erilaisten laitteiden, rakenteiden ja koneiden ominaispiirteet sekä niille asetetut vaatimukset. Opit myös suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta. 

Tekoäly ja digitalisaatio korostuvat kursseilla, joissa opiskellaan koneiden tietotekniikkaa ja anturitekniikkaa, koneautomaatiota ja konepiirustusta. Opit lisäksi käyttämään uudenaikaisia 3D-tulostuslaitteita sekä laser- ja vesileikkaustyöstökoneita. 

Laaja kattaus erikoistumismahdollisuuksia

Konetekniikka on niin laaja-alaista, että mahdollisuuksia riittää mekatroniikasta ja konediagnostiikasta teknilliseen matematiikkaan. Pääset valitsemaan erikoistumisalasi toisen opiskeluvuoden puolivälissä.

Jos valitset auto- ja työkonetekniikan, opit hallitsemaan liikkuvien koneiden suunnittelun ja kehittämisen. Koneensuunnittelun ammattilaisena taidat kalliiden investointituotteiden asiakaslähtöisen suunnittelun ja kehittämisen, materiaalitekniikan ammattilaisena materiaalien ominaisuudet ja niiden kehittämisen. 

Mekatroniikan ja konediagnostiikan asiantuntijana pääset kehittämään ja suunnittelemaan koneiden automaatiota ja analysoimaan koneiden sekä tuotantolaitosten kuntoa. Muita erikoistumisvaihtoehtoja ovat teknillinen mekaniikka, joka keskittyy analysointiin ja mittaukseen sekä tuotantotekniikka, jonka keskiössä on tuotteiden valmistus ja automaatioon keskittyvä tuotantotekniikka.

Näiden lisäksi konetekniikan kandidaatin tutkinnossa voit suuntautua kaivostekniikkaan, minkä jälkeen siirryt DI-vaiheessa kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tulevaisuudessa koneet ja laitteet automatisoituvat yhä enemmän, mikä takaa sinulle konetekniikan ammattilaisena hyvät mahdollisuudet työllistyä.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • tutkimusinsinööri
  • tuotekehitysinsinööri
  • konepajan päällikkö
  • tuotantojohtaja
  • suunnitteluinsinööri.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Konetekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Konetekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Konetekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Konetekniikka täytä seuraavat tiedot: