Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kulttuuriantropologia ja arkeologia

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kulttuuriantropologia ja arkeologia

Kulttuuriantropologia ja arkeologia

Maailmaa koskevien muutosten keskellä on tärkeää ymmärtää, miten yhteisöt ja kulttuurit reagoivat niihin. Muutoksen ymmärtämiseksi on ymmärrettävä menneisyyttä. Kulttuuriantropologialla ja arkeologialla on siinä tärkeä rooli.Kulttuuriantropologian ja arkeologian asiantuntijana opit ymmärtämään sekä nykyisiä että menneitä kulttuureja ja kulttuurien vaikutusta ihmisten elämään. Pääset perehtymään esihistoriallisen ja historiallisen ajan arkeologiaan sekä kulttuurien syntyyn. Varsinaisen pääainevalinnan kulttuuriantropologian ja arkeologian välillä teet ensimmäisen vuoden lopulla.

  • Saat yleiskatsauksen sekä kulttuuriantropologiasta että arkeologiasta.
  • Opit ymmärtämään nykyisiä ja menneitä kulttuureita sekä kulttuurin muutosta.
  • Painopistealueena on pohjoisten alueiden kulttuuriperintö globaalissa kontekstissa.

Kulttuuriantropologi tuntee ihmisen ja yhteisöt eri aikoina

Kulttuuriantropologian opiskelijana opit ihmisistä, yhteisöistä ja ihmisten käyttäytymisen sosiaalisesta rakentumisesta eri aikoina ja eri maailmankolkissa. Opit tuntemaan erilaisia kulttuureja ja ymmärtämään niitä niiden omasta näkökulmasta.

Sinulle selviää, miten ihmisen kulttuuritausta voi vaikuttaa hänen ajatteluunsa, toimintaansa tai ylipäätään elämään. Kulttuuriantropologit ovat yhtäältä kiinnostuneita eri kulttuurien ainutlaatuisista piirteistä ja toisaalta niiden yhtäläisyyksistä.


Arkeologi tutkii esineiden ja rakenteiden kautta

Arkeologian opiskelijana pääset tutkimaan ihmistä ja kulttuuria materialistisia lähteitä hyödyntäen. Sellaisia ovat esineet, kiinteät rakenteet tai ihmisten aiheuttamat kemialliset muutokset maaperään. Arkeologian asiantuntijana olet monialainen aineellisen kulttuurin sekä sen tutkimuksen ja suojelun ammattilainen. Arkeologian päämääränä on säilyttää menneisyyttä tulevaisuudelle. 

Painopistealueita ovat Pohjois-Suomen sekä pohjoisten alueiden arkeologinen kulttuuriperintö maailmanlaajuisessa kontekstissa. Opinnoissa perehdyt lisäksi sekä Suomen että muun maailman viime jääkauden ja tämän päivän väliseen aikaan antropologisesta näkökulmasta.

Valmistuttuasi voit työllistyä useisiin erilaisiin asiantuntijatehtäviin yrityksiin, organisaatioihin tai julkisyhteisöihin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • arkeologi
  • antropologi
  • museonjohtaja
  • intendentti
  • kulttuurituottaja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuuriantropologia ja arkeologia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Humanististen tieteiden kandidaatti
  • Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuuriantropologia ja arkeologia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Kulttuuriantropologia ja arkeologia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kulttuuriantropologia ja arkeologia täytä seuraavat tiedot: