Kandi- ja maisteriohjelmat

Logopedia

Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Logopedia

Logopedia

Logopedit eli puheterapeutit sekä muut alan asiantuntijat tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää ja tärkeää työtä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta edistämällä valmiuksia puheeseen, ääneen, kieleen ja kommunikaatioon liittyen.

  • Saat laajan teoreettisen tietämyksen logopediasta sekä tarvittavat perusteet psykologiasta, lääketieteestä, kielitieteestä ja fonetiikasta.
  • Opit erilaisista puheen, kielen, äänen ja kommunikoinnin häiriöistä ja niiden puheterapeuttisesta kuntoutuksesta.
  • Voit hakea oikeutta toimia laillistettuna puheterapeuttina maisterin tutkinnon suoritettuasi.

Palkittu tutkinto-ohjelma ja ansioitunutta tutkimusta

Logopedia tarkastelee puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitystä sekä niiden häiriöitä monipuolisesti. Jos olet kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja kommunikoinnista sekä häiriöiden ennaltaehkäisystä ja kuntoutuksesta, viisivuotinen logopedian tutkinto-ohjelma on tarkoitettu sinulle.

Oulun yliopiston logopedian tutkimuksen painopistealueena on lasten puheen, kielen ja kommunikoinnin kehitys sekä niihin liittyvät häiriöt. Tieteellisen työn ja tutkimuksen kehittäminen peruskoulutuksen rinnalla on olennaisen tärkeä osa alan kehitystä.

Opintosi tarjoavat sinulle laajat teoreettiset tiedot logopediasta sekä tarvittavat perusteet psykologiasta, lääketieteestä, kielitieteestä ja fonetiikasta. Opit erilaisista puheen, kielen, äänen ja kommunikoinnin häiriöistä ja niiden puheterapeuttisesta kuntoutuksesta. Sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälisiä kokemuksia opiskelijavaihdon tai englanninkieliseen opetukseen osallistumisen kautta. 

Yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ja tutkimusta ihmisten hyvinvoinnin puolesta

Useasti palkittu tutkinto-ohjelma tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Yhteistyö perus- ja erikoisterveydenhuollon sekä päiväkoti- ja koulujärjestelmän kanssa lasten ja aikuisten puheterapeuttisessa kuntoutuksessa on aktiivista. Monipuolisten harjoittelujen vuoksi koulutus antaa sinulle hyvät työelämäyhteydet. 

Viiden vuoden tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (Valvira) oikeuden toimia laillistettuna puheterapeuttina. Saat tutkinto-ohjelmasta pätevyyden myös muihin puheen, kielen ja kommunikoinnin asiantuntemusta vaativiin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logopedia, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Humanististen tieteiden kandidaatti
  • Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logopedia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun yliopisto | University of Oulu
Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu