Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa.

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka, Prosessi- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

  • Koulutuksessa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla kemiantekniikka, automaatiotekniikka ja ympäristön hyvinvointi

  • Pääset suunnittelemaan ja kehittämään puhtaampaa ja kestävämpää tuotantoa

  • Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet

Prosessitekniikka kattaa Suomen suurimmat teollisuudenalat: metalli-, kemian- ja metsäteollisuuden. Ympäristön hyvinvointi, luonnonvarojen ja energian riittävyys ja käytön tehokkuus, uusiutuvien materiaalien käyttö sekä kiertotalous ovat prosessitekniikan koulutuksen kantavia teemoja. Koulutus antaa valmiudet kehittää olemassa olevia teknologioita entistä paremmiksi sekä luoda kokonaan uusia ja ennen näkemättömiä ratkaisuja.

Prosessitekniikan aineopinnoissa aihepiireinä ovat termodynamiikka, aineen-, liikkeen ja lämmönsiirtoilmiöt sekä mekaaniset, kemialliset ja fysikaaliset yksikköprosessit. Opintoihin valitaan opintosuunta ja sitä tuetaan halutuilla osaamiskokonaisuuksilla.

Automaatiotekniikassa opitaan hallitsemaan, optimoimaan ja säätämään monimutkaisia prosesseja sekä toteuttamaan niiden tarvitsemaa automaatiota modernien järjestelmien ja instrumenttien avulla.

Kemiantekniikassa opitaan vaativaa prosessisuunnittelua, joka on tärkeää tehokkaalle, puhtaalle ja kestävälle tuotannolle vedenpuhdistuksessa, lääketeollisuudessa, öljynjalostuksessa, kemikaalien tuotannossa ja sellutehtaalla.

Prosessimetallurgia keskittyy erityisesti raudan, terästen ja ferroseosten valmistukseen sekä muihin pyrometallurgisiin valmistusprosesseihin, joissa vaadittavat lämpötilat nousevat jopa 2000 asteeseen.

Biotuotteet ja bioprosessitekniikassa opitaan biomateriaalien prosessointia, biotuotteiden suunnittelua ja hyödyntämistä sekä mikrobien hyödyntämistä prosessiteollisuudessa ja vedenpuhdistuksessa.

Prosessitekniikan diplomi-insinöörien taidot ovat sovellettavissa eri teollisuuden aloille, joten työmarkkinat ovat laajasti avoinna niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Prosessitekniikan diplomi-insinöörit sijoittuvat pääosin asiantuntija-, kehitys-, suunnittelu- ja johtotehtäviin teollisuuteen.

Tehtävänimikkeitä voivat olla mm.

  • automaatioinsinööri
  • tuotannonsuunnittelija
  • prosessisuunnittelija
  • käyttöpäällikkö
  • tuotekehitysinsinööri

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessitekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessitekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit

Prosessitekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.