Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa.

Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka, Prosessi- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

  • Tutkinnossa yhdistyy luontevasti luonnontieteiden ja teknisten tieteiden osaaminen

  • Ympäristön hyvinvointi, kestävä kehitys ja kiertotalous ovat koulutuksen läpileikkaavia teemoja

  • Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet

Ympäristötekniikalla pyritään ympäristön hyvinvointiin kehittäen ihmisen toimintaa luonnon ja asutun ympäristön kannalta kestäväksi. Ympäristötekniikan osaamisen vahvana pohjana ovat prosessitekniikan keinot ja menetelmät, joita hyödynnetään niin teollisuusympäristöissä kuin luonnon omissa vesiprosesseissakin.

Ympäristötekniikan koulutus koostuu kandidaatintutkinnosta ja diplomi-insinöörin tutkinnosta. Aineopinnoissa hyödynnetään vahvaa luonnontieteenosaamista opintojen alusta alkaen. Aineopinnoissa aihepiireinä ovat hydrologia, ympäristöekologia ja -lainsäädäntö, termodynamiikka sekä aineen liikkeen ja lämmönsiirtoilmiöt. 

Kaikissa ympäristötekniikan opintosuunnissa päämääränä on kestävä kehitys, resurssitehokkuus ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen.

Kestävät ja älykkäät energiajärjestelmät tähtää kokonaisvaltaisen energian tuotannon ja käytön ymmärtämiseen ja hallintaan, ottaen huomioon energiajärjestelmien laadun, tehokkuuden, hiilineutraaliuden ja ympäristövaikutukset.

Vesi- ja ympäristötekniikka antaa vahvan osaamisen kestävään ja kokonaisvaltaiseen vesivarojen suunnitteluun, tehokkaaseen vesi- ja jätehuoltoon, vesistökuormituksen hallintaan, vesiensuojeluun sekä syvällistä ymmärtämistä maankäytön ja ilmaston muutosten vaikutuksista vesistöihin.

Teollisuuden ympäristötekniikan opinnot antavat vahvan ymmärryksen ympäristöhaasteisiin ja asiantuntemuksen päästöjen minimoimiseen ja hallintaan niin, että valmistunut diplomi-insinööri pystyy suunnittelemaan ja kehittämään teollista toimintaa kohti puhtaampaa huomista.

Lisäksi ympäristötekniikasta on mahdollisuus siirtyä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinööriopintoihin yhdyskuntatekniikan opintosuunnalle.

Ympäristötekniikan diplomi-insinöörejä työllistyy ympäristöosaamisen kehittämiseen liittyviin tutkimus-, tuotekehitys- ja asiantuntijatehtäviin.

Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:

  • ympäristöinsinööri
  • kestävyysasiantuntija
  • hydrologi
  • energia-asiantuntija
  • ympäristötarkastaja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ympäristötekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ympäristötekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit

Ympäristötekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.