Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja

Paasikivi-Opisto
Yhteenveto
1 lukukausi
Opintotukikelpoinen
29.8.2022
   
Lähiopetus
Turku
Kansanopistot
Mustavalkoinen kuvakollaasi (Paasikivi-Opisto, kamera, valokuvaus)

Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja

Opintolinjalla opit luomaan digitaalista sisältöä ja kehität omaa digitaalista osaamistasi. Opit käyttämään sisällöntuotanto-ohjelmistoja, -laitteita ja julkaisupalveluita.

Digitaitojen lisäksi saat työelämässä tarvittavia taitoja, kuten ongelmanratkaisutaitoja. Ryhmä on monikulttuurinen ja tarjoaa maahanmuuttajille mahdollisuuden kehittää kielitaitoaan vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa. Projektimuotoinen työskentely monikulttuurisessa ryhmässä kehittää myös viestintä- ja yhteistyötaitojasi.

Tietojen ja taitojen lisäksi saat paljon muuta: Paasikivi-Opistossa opiskelet innostavassa ja turvallisessa ympäristössä, saat uusia kavereita, pääset toteuttamaan itseäsi ja kehittämään oppimistaitojasi. Saat tukea ja ohjausta esimerkiksi jatko-opintopaikan hakemiseen.

Opintojen sisältö ja rakenne

Digitaalinen sisällöntuotanto tarkoittaa digitaalisiin kanaviin luotua sisältöä. Sisältö voi olla kuvaa, ääntä, tekstiä tai niiden yhdistelmiä. Luova digitaalinen sisällöntuottaminen on itsensä ilmaisemista digitaalisen tuotannon kautta.

Opinnot muodostuvat pääsääntöisesti yhden viikon mittaisista projekteista. Projektimuotoinen yhteistyöskentely mahdollistaa työskentelyn digitaalisen sisällöntuotannon kaikissa vaiheissa. Digitaalisen sisällöntuotannon prosessissa on neljä tuotantovaihetta: suunnittelu, toteutus, testaus ja ylläpito.

Sisällöntuotannossa ovat käytössä avoimen lähdekoodin ohjelmistot (FOSS-ohjelmistot). Avoimeen lähdekoodiin perustuvia tai ilmaisia tietokoneohjelmia ovat esimerkiksi OpenOffice-toimisto-ohjelmisto, Gimp-kuvankäsittelyohjelma, Inkscape-vektoripiirto-ohjelma ja Blender-3D-ohjelma.

Digitaalinen järjestelmäkamera on myös hyvä esimerkki sisällöntuotantolaitteesta. Valokuvaaminen, valokuvan käsitteleminen kuvankäsittelyohjelmalla ja valmiin sisällön julkaiseminen julkaisualustalle ovat kaikki osa digitaalista sisällöntuotantoa. Lisäksi sisällöntuotannossa on tärkeää ymmärtää tekijänsuojan ja tietoturvan merkitys.

Opintojen teemat

 • Digitaalinen sisällöntuotanto
 • Viestintä- ja yhteistyö
 • Informaatio- ja datalukutaito
 • Ongelmanratkaisu
 • Turvallisuus

Oppimisprojektien aiheet

 • Digitaaliset taidot
 • Digitaalisten teknologioiden turvallinen käyttö
 • Tiedonhallinta
 • Visuaalinen sisällöntuotanto
 • Ohjelmointi
 • Valokuvaus
 • Videokuvaus
 • Viestintä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opintolinjalle haetaan oppilaitoksen omien sivujen kautta. Linjan opiskelijat valitaan hakemuksien perusteella.

Kenelle opinnot sopivat?

Opintolinja on suunnattu aikuisille, jotka kokevat digitaalisen osaamisensa kehittämisen tarpeelliseksi. Osaamistasosi selvitetään opintojen alussa, minkä perusteella sinulle suunnitellaan sopivat oppimistavoitteet.

Lisätietoa

29.8.–16.12.2022, 15 OPINTOPISTETTÄ
2.1.–19.5.2023, 19 OPINTOPISTETTÄ

Kontaktiopetusta on noin viisi tuntia päivässä, mikä mahdollistaa esim. ilta- tai viikonlopputöissä käymisen opiskelun ohella. Opiskelupäivä alkaa pääsääntöisesti klo 9.30 ja päättyy klo 14. Voit myös opiskella omatoimisesti opiston tiloissa muina aikoina.

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Paasikivi-Opisto

Paasikivi-Opisto – Luova kampus luoville tyypeille

Paasikivi-Opisto on monialainen kansanopisto, joka on erikoistunut visuaalisen kulttuurin ja viestinnän aloille. Opisto tarjoaa median ja taiteen kansanopisto-opintoja sekä suomen kielen ja kulttuurin opintoja. Ammattiopiston puolella voi opiskella media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Paasikivi-Opisto on perustettu 1980 ja se sijaitsee...


Lue lisää oppilaitoksesta Paasikivi-Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Paasikivi-Opisto

Harjattulantie 80
20960 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.paasikiviopisto.fi

Arvioinnit
Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele media- ja viestintäalaa

Opiskele radio- tai sometoimittajaksi tai syvenny graafiseen suunnitteluun Kauhajoen opistossa!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Digitaalisen sisällöntuotannon opintolinja täytä seuraavat tiedot: