Kansanopistot

Suomen kielen ja kulttuurin opinnot maahanmuuttajille

Paasikivi-Opisto, paikassa Turku
Pituus
1 lukukausi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
elokuu 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 lukukausi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
elokuu 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Suomen kielen ja kulttuurin opinnot maahanmuuttajille

Suomen kielen ja kulttuurin opintoja esittäviä kuvituskuvia sekä Paasikivi-Opiston logo

Maahanmuuttajille suunnattujen opintojen tarkoituksena on kehittää opiskelijan kielitaitoa ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta sekä lisätä tietoa ja valmiuksia, jotka auttavat toimimaan yhteiskunnan aktiivisena jäsenenä sekä toimimaan työelämässä.

Kurssin sisältö

Kurssilla on suomen kielen opintoja, kulttuuriopintoja sekä tietotekniikkaan liittyviä opintoja. Suomen kielen tunneilla opiskellaan ryhmän tasoa vastaavien tavoitteiden mukaisesti sanastoa, kielioppia, lukemista, kuuntelemista, puhumista ja kirjoittamista. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus suorittaa myös työharjoittelua.

Kulttuuriopinnot on jaettu viiteen osa-alueeseen

  • Kulttuuri: Opiskellaan suomalaisen kulttuurin keskeisiä asioita (tapakulttuuri, musiikki, ruokakulttuuri, luonto, taide, historia, uskonto ja arvot) sekä esitellään omaa kulttuuria ja tutustutaan muihin kulttuureihin projektien avulla.
  • Työelämä Suomessa: Tutustutaan jatko-opintomahdollisuuksiin ja täydennyskoulutukseen sekä suomalaiseen työkulttuuriin ja yritystoimintaan (oman yrityksen perustaminen, freelancer-toiminta, osuuskuntatoiminta). erilaisten ryhmätöiden ja projektien keinoin.
  • Peruspalvelut: Tutustutaan Kelan, poliisin, kirjaston ja muiden opiskelijoita kiinnostavien kohteiden palveluihin ja toimintaan esimerkiksi vierailuiden sekä toiminnallisen oppimisen ja taiteen keinoin.
  • Yhdistystoiminta: Tutustutaan yhdistystoimintaan ja harjoitellaan yhdistystoiminnan perusteita käytännön tasolla opiston omassa kansainvälisessä yhdistyksessä.
  • Tiedostava kansalainen: Opiskellaan kierrätystä, luonnonsuojelua ja ekologisuutta sekä tutustutaan vaaleihin ja äänestämiseen, maahanmuuttoon ja kansalaisuusasioihin sekä tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Työtapoina käytetään yhteisiä projekteja, toiminnallista oppimista ja vierailuja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suomen kielen ja kulttuurin opinnot maahanmuuttajille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Turku

tammikuu 2025

  • Lähiopetus
  • Turku

Lisätietoa

4.1.–27.5.2022, 20 Opintopistettä

Opinnot alkavat kaksi kertaa vuodessa: syksyn kurssit (18 op, 450 t) alkavat elokuussa ja kevään kurssit (20 op, 500 t) tammikuussa. Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa kurssilta toiselle. Kontaktiopetusta on 25 tuntia viikossa. Jokaisella ryhmällä on oma aikataulu, mutta kaikki oppitunnit sijoittuvat kello 8 ja 16 välille.

Hakeminen

Opintolinjalle haetaan oppilaitoksen omien sivujen kautta.

Hakuaika kevään 2022 kursseille on päättynyt ja opiskelijavalinnat on tehty.

Syksyn opintojen hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssi sopii opiskelijoille, jotka osaavat jo jonkin verran suomea. Kurssilla on tasoryhmät, joiden aloitustasot ovat noin A2.1-B1.2 välillä.

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, joilla on jo kielitaitotaso A2 (alkeistaito) ja jotka ovat oikeutettuja työttömyysetuuteen tai KELAn opintotukeen. Lisäksi kaikkien opiskelijoiden tulee olla vähintään 17-vuotiaita ja heillä pitää olla oleskelulupa.

Kustannukset

Kurssilla on opintomaksu 100 € / lukukausi. Opintomaksun voi maksaa erissä. Opintojen aikana opiskelijan on mahdollista saada työttömyysetuutta (omaehtoinen opiskelu) tai kotoutumisajan jälkeen KELAn opintotukea. Opiskelijoilla on mahdollisuus tuoda omat eväät tai syödä opiston ravintolassa lounas 5,5 €:n hintaan.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomen kielen ja kulttuurin opinnot maahanmuuttajille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Paasikivi-Opisto
Harjattulantie 80
20960 Turku

Paasikivi-Opisto – Luova kampus luoville tyypeille

Paasikivi-Opisto on monialainen kansanopisto, joka on erikoistunut visuaalisen kulttuurin ja viestinnän aloille. Opisto tarjoaa median ja taiteen kansanopisto-opintoja sekä suomen kielen ja kulttuurin opintoja. Ammattiopiston puolella voi opiskella media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Paasikivi-Opisto on perustettu 1980 ja se sijaitsee...

Lue lisää oppilaitoksesta Paasikivi-Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu