Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ilmaisutaide

Päivölän opisto
Yhteenveto
4,5–8 kk
Opintotukikelpoinen
Syksy 2019
Viimeinen hakuaika: Kevät 2019
   
Tarttila
Kansanopistot

Ilmaisutaide

Teatteri- ja ilmaisutaidelinja, Päivölän opisto

Ilmaisutaide

Onko suunnitelmissasi hakea opiskelemaan Teatterikorkeakouluun tai Nätylle? Vai haitko jo, mutta ovet eivät vielä auenneet? Kaipaatko lisää valmiuksia teatteri-ilmaisullisten menetelmien käyttämiseen harrastuksessa tai työssä? 

Päivölän opiston ilmaisutaiteen opintolinjan tavoitteena on antaa valmiuksia näyttelijän työhön, tukea teatterialalle ja alan korkeakouluopintoihin pyrkiviä. Opiskelu on tutkivaa, heittäytyvää ja analyyttistä, oppimisen tapahtuessa tekemisen kautta. Opiskelussa korostuu ryhmässä toimiminen ja kokemuksellinen oppiminen.

Kenelle opinnot sopivat?

Päivölän opiston ilmaisutaiteen opintolinja on tarkoitettu lukion tai toisen asteen oppimäärän suorittaneille ja yli 18-vuotiaille. Opinnot sopivat erinomaisesti opiskelijalle, jolla on aito kiinnostus näyttelemistä kohtaan, kykyä taiteelliseen työskentelyyn yhteistyössä muiden opiskelijoiden kanssa ja halua kehittyä ja oppia uutta. Opinnot ovat päiväopiskelua ja opetusta on pääasiassa arkipäivisin. 

Opistovuoden jälkeen sinulla on monipuoliset mahdollisuudet pyrkiä teatterialan jatko-opintoihin. Mikäli et halua suunnata teatterin ammattiopintoihin, voit hyödyntää uutta osaamistasi ja kokemuksiasi missä tahansa ammatissa myöhemmin elämässäsi.

Ilmaisutaiteen opinnot

Päivölän opiston ilmaisutaiteen opinnoissa keskitytään opiskelijan oman, persoonallisen luovuuden tukemiseen ja sen eri puolien kehittämiseen. Opintojen tavoitteena on

 • rohkaista ja vahvistaa opiskelijaa ilmaisemaan ja välittämään kokemuksiaan, mielipiteitään, aistimuksiaan ja tunteitaan,
 • lisätä opiskelijan mielikuvitusta ja kykyä nähdä ja oivaltaa ympärillä tapahtuvia asioita ja ilmiöitä,
 • kehittää opiskelijan eläytymis- ja keskittymiskykyä, sekä taitoa toimia vuorovaikutuksessa ryhmän muiden opiskelijoiden kanssa sekä
 • tarjota välineitä, joiden avulla opiskelija osaa havaita ja tulkita ihmisen kokonaisviestintää, sekä fyysisiä että verbaalisia viestejä, ja käyttää niitä myös itse.

Keskeisiä asioita

 • Ryhmäytymis- ja tutustumisperiodi draamallIisin menetelmin: luottamusharjoitteita, teatteri-ilmaisun harjoitteita, 
 • Fyysinen teatteri ja kontakti-improvisaatio
 • Improvisaatio, heittäytyminen
 • Tekstianalyysi, tekstin tulkinta, demoesityksiä 
 • Tekstin tuottaminen, omat aiheet
 • Monologikimaran työstäminen
 • Pääsykoetehtävien työstäminen
 • Monologikimaran esitykset

Lisäksi koko kurssin ajan näyttelijäntyön harjoitteita, kestävyysliikuntaa, teatterileikkejä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ilmaisutaide, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ilmaisutaiteen opintoihin haetaan Päivölän opiston omilla kotisivuilla.

Päivölän opistolla voit myös opiskella ilmaisutaidetta yksittäisinä moduleina lyhytkurssien muodossa, ammattitaitoa ylläpitävinä tai täydentävinä koulutuksina. Yksittäisten lyhytkurssien haku päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista.

Kustannukset

Ilmaisutaiteen opintolinjan opintomaksu suoritetaan 590 € kuukausierissä:
4,5 kk linjan tammi-huhtikuussa ja 9 kk linjan syys-huhtikuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella.

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen 2hh sekä ateriat opiskelupäivinä (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen). 

Useimmat opiskelijat asuvat Päivölässä opintojen ajan. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Opiskelijoiden käytössä on langaton nettiyhteys.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ilmaisutaide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän hakea tutkinto-opiskelijaksi suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Ilmaisutaide ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.