Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidelinja

Päivölän opisto
Yhteenveto
8 kuukautta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päivä- tai monimuotokoulutus
Tarttila
Kansanopistot

Kuvataidelinja

Kuvataidelinja

Kuvataidelinja

Valmentavat opinnot (8 kk) sopivat alasta kiinnostuneille, jatko-opintoihin suuntaaville sekä pääsykokeisiin valmentautuville. Opinnoissa perehdytään eri taidekoulujen vaatimuksiin ja pääsykokeisiin, kehitetään omia valmiuksia selviytyä ennakkotehtävistä ja pääsykokeista. Valmentavien opintojen ohella on mahdollisuus suorittaa kuvataiteen perusopinnot (25 op) Lapin yliopiston vaatimusten mukaisesti.

Kuvataiteen ammatilliset erikoistumisopinnot

Erikoistumisopinnot (8 kk) on suunnattu niille, jotka haluavat syventää ja laajentaa omaa ammattitaitoaan ja luoda uusia suhteita kuvataiteen kansainvälisellä kentällä. Opinnoissa perehdytään esittelykansioiden, www-sivujen ja taiteen tuottamisen perusasioihin sekä eri rahoitusjärjestelmiin.

Kuvataiteen perusopinnot, 25 op

Lapin yliopiston kanssa yhteistyönä toteutettavat perusopinnot (8 kk) suoritetaan monimuoto-opiskeluna valmentavien ja erikoistumisopintojen rinnalla. Opinnot painottuvat käytännönläheisesti oman taiteellisen toiminnan kehittämiseen ja oman työskentelyn esille tuomiseen sekä kirjallisesti että visuaalisesti. Lisäksi perehdytään oman taiteen alueen historiaan ja nykypäivään, taiteen filosofian pääsuntauksiin ja omaan paikkaan taiteen kentällä. Lopputyössä voi soveltaa omaa aikaisempaa osaamista.

Kuvataiteen aineopinnot, 35 op

Lapin yliopiston kanssa yhteistyönä toteutettavat aineopinnot (8 kk) suoritetaan monimuoto-opiskeluna tai täysipäiväisenä opiskeluna. Opintojen tavoitteena on teoreettisten opintokokonaisuuksien lisäksi syventää opiskelijan valmiuksia itse valitsemallaan kuvataiteen osa-alueella kuten esimerkiksi plastinen sommittelu, piirustus ja maalaus, valokuvaus, taidegrafiikka tai ympäristötaide. Opinnot antavat valmiuksia itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn, mutta ne tarjoavat myös kasvatustieteen opiskelijoille tai kasvatustieteen opinnot suorittaneille mahdollisuuksia toimia kuvataideopetuksen alueella. Opinnot koostuvat pakollisista kursseista (21 op) ja valinnaisista kursseista (14 op). Kursseja voi olla sekä viikolla että viikonloppuisin.

Aineopintojen pääsyvaatimuksena on kuvataiteen perusopintojen (25 op) suorittaminen. Lapin yliopistolta voi hakea korvaavuutta muualla suoritettuihin perusopintoihin niiden tason perusteella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataidelinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Haku tapahtuu täyttämällä oppilaitoksen nettisivuilla oleva sähköinen hakulomake.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Sekä valmentavien (8 kk) että erikoistumisopintojen (8 kk) hinta on 4240 €. Kurssimaksun voi maksaa kerralla tai kahdeksassa maksuerässä (530 € / erä). Aineopintojen (8 kk) kokonaishinta on 2600 €. Kurssimaksun voi maksaa kerralla tai kahdeksassa maksuerässä (325 € / erä). Hinta sisältää opetuksen, majoituksen 2hh sekä ruokailut opiskelupäivinä.

Kurssimaksun lisäksi Lapin yliopisto veloittaa opiskelijalta opintomaksun, joka on perusopinnoissa 70 € ja aineopinnoissa 85 €, ja 17,50 € per opintojakso.

Materiaalikustannuksista Päivölä kustantaa osan mutta erikoismateriaalit opiskelija kustantaa itse.

Opinnot kuuluvat Kelan opintotukijärjestelmän piiriin. Opintiohin saatu opintotutki ei vaikuta korkeakoulun ja yliopiston opintotukikuukausiin. Opiskelupaikka Päivölän opistossa ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin haettaessa. Kysy myös TE-toimistolta mahdollisuuttasi opiskella työmarkkinatuella.

Useimmat opiskelijat asuvat Päivölässä opintojen ajan. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneita on rajallisesti ja niistä peritään lisämaksu. Yhden hegen huoneita kannattaa tiedustella ajoissa ennen opintojen alkua. Asumiseen sisältyy kaikki ruokailut opiskelupäivinä (maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen). Opiskelijoiden käytössä on langaton nettiyhteys.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän hakea tutkinto-opiskelijaksi suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Kuvataidelinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Vahvista opiskelutaitojasi VALMASSA

Haluatko tulevaisuudessa opiskella ammatillisessa koulutuksessa? Voit olla nuori, aikuinen, maahanmuuttaja, tai tutkintosi on vanhentunut. VALMA-opinnot kestävät noin yhden vuoden. Hae VALMAAN!