Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oikeustieteen linja

Päivölän opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syyskuussa
   
Päiväopinnot
Tarttila
Kansanopistot

Oikeustieteen linja

Oikeustieteen linja, Päivölän opisto

Oikeustiedelinja

Kiinnostaako oikeustieteelliset opinnot? Nyt sinulla on mahdollisuus aloittaa Päivölän opistossa laajat 58 op avoimen yliopiston oikeustieteen opinnot ja hankkia oikeustieteellistä osaamista ja varmuutta pääsykokeisiin.

Oikeustieteen linjalla perehdytään Suomen keskeisimpiin ominaispiirteisiin, lainsäädäntöön ja eri oikeudenaloihin sekä perehdytään erilaisiin oikeustapauksiin ja oikeustieteelliseen kirjallisuuteen. Koko lukuvuosi on tehokasta valmentautumista yliopisto-opintoihin oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Oikeustieteen linjalla saat monipuolisen kuvan oikeustieteen alasta, jonka keskeisenä painopisteenä oikeudellisen ajattelun ja sitä kautta oikeudellisten ongelmien ratkaisukyvyn ja vastaustekniikan kehittäminen. Opintoihin sisältyy myös valmentautumisjakso oikeustieteen pääsykokeisiin, joka alkaa heti, kun yliopiston valintakoekirjat julkaistaan.

Opintojen sisältö

Päivölän opiston oikeustieteen linjalla opiskellaan avoimen yliopiston opintoina Turun yliopiston sekä Itä-Suomen yliopiston oikeustieteellisiä opintoja. Linjalla opiskellaan pääsääntöisesti yksi lukuvuosi, mutta halutessasi voit jatkaa opintoja toisenkin vuoden.

Turun yliopiston opintojaksot

 • Johdatus oikeustieteeseen, 2 op
 • Kansainvälinen oikeus, 6 op
 • Hallinto-oikeus, 7 op
 • Valtiosääntöoikeus, 7 op
 • Oikeushistoria, 6 op
 • Työoikeus, 7 op
 • Perhe- ja jäämistöoikeus, 7 op

Itä-Suomen yliopiston opintojaksot

 • Yritysoikeuden perusteet, 6 op
 • Sopimusoikeus, 5 op
 • Yhtiöoikeus, 5 op

Miksi kannattaa oikeustieteen opinnot Päivölän opistossa?

 • Saat kattavan käsityksen eri oikeudenalojen perusteista, saat hyvän pohjan oikeustieteen osaamiselle ja lisää valmiuksia pääsykokeita ajatellen
 • Opintoihin sisältyy oikeustieteen valmentava kurssi pääsykokeisiin. Kurssilla käydään läpi pääsykoekirjat, tehdään harjoituspääsykokeet sekä runsaasti harjoitustehtäviä
 • Turun yliopiston vaatimusten mukaisesti suoritetut opinnot luetaan suoraan hyväksi mikäli pyrit myöhemmin suorittamaan OTM-tutkintoa Turun yliopistoon
 • Opiskelet tehokkaasti sekä tavoitteellisesti valmiiksi aikataulutetun ohjelman mukaisesti
 • Samalle tieteenalalle suuntaavien opiskelukavereiden tuoma vertaistuki sekä henkilökohtainen ohjaus on tärkeä apu opinnoissasi

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustieteen linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Oikeustieteen linjalle haetaan Päivölän opiston omilla kotisivuilla.

Oikeustieteen linja on tarkoitettu lukion tai toisen asteen oppimäärän suorittaneille, jotka ovat kiinnostuneet oikeustieteen opinnoista. Opinnot sopivat myös henkilöille jotka tarvitsevat työssään tai harrastuksissaan oikeudellista osaamista.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Oikeustiedelinjan opintomaksu suoritetaan kahdeksassa (8) erässä (syys-huhtikuussa): 

 • 2 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 4800 € (600 €/erä)
 • 1 hh (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 5840 € (730 €/erä) Rajoitettu määrä!
 • Ilman majoitusta (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen) 4000 € (500 €/erä)

Lisäksi opiskelija maksaa Turun yliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksun oikeustieteen opinnoista suoraan avoimeen yliopistoon. Maksamalla rekisteröintimaksun, saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön ja opintosi kirjataan Turun yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.

Useimmat opiskelijat asuvat Päivölässä opintojen ajan. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneita on rajallisesti ja niistä peritään lisämaksu. Yhden hegen huoneita kannattaa tiedustella ajoissa ennen opintojen alkua. Asumiseen sisältyy kaikki ruokailut opiskelupäivinä (maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen). Opiskelijoiden käytössä on langaton nettiyhteys.

Opintotuki

Opinnot kuuluvat Kelan opintotukijärjestelmän piiriin. Opintiohin saatu opintotutki ei vaikuta korkeakoulun ja yliopiston opintotukikuukausiin. Opiskelupaikka Päivölän opistossa ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin haettaessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen avaa väylän hakea tutkinto-opiskelijaksi suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Oikeustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.