Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Yhteiskunta-alan linja

Päivölän opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Syyskuussa
   
Lähiopetus
Päivä-monimuotokoulutus
Tarttila
Kansanopistot

Yhteiskunta-alan linja

Yhteiskunta-alan linja

Yhteiskunta-alan linja

Päivölän opiston yhteiskunta-alan linjalla sinun on mahdollista opiskella Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot monimuotoisena opintokokonaisuutena, yhteensä 25 op.

Työ- ja organisaatiopsykologia tarjoaa erilaisissa työtehtävissä toimiville, omaa ammatillista osaamista kehittäville, opiskelijoille ja muuten aiheesta kiinnostuneille tukea työelämän muuttuviin tilanteisiin.

Opinnot soveltuvat esimerkiksi henkilöstöhallinnon tehtävissä toimiville, sosiaali- ja terveysalan toimijoille, täydennyskoulutuksesi tai tutkinto-opintoihin sivuaineeksi.

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot (25 op)

Perusopintokokonaisuudessa tutustutaan työssä tapahtuviin psykologisiin prosesseihin. Opinnot suoritettuaan opiskelijalla on yleiskuva työ- ja organisaatiopsykologian keskeisistä perusteorioista ja työhön liittyvistä sisältöalueista kuten johtaminen, työhyvinvointi sekä sosiaaliset verkostot. Lisäksi opinnot antavat mahdollisuuden perehtyä muun muassa digiajan työelämätaitoihin sekä ratkaisukeskeiseen toimintatapaan ja sen soveltamiseen vuorovaikutustilanteissa.

Opinnot koostuvat  lähiopetuksena suoritettavista pakollisista opintojaksoista (15 op), ja vapaasti valinnaisista etäopintojaksoista (10 op). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), joka auttaa opintojen suorittamisessa ja aikatauluttamisessa.

Pakolliset (lähi)opintojaksot

 • Johdatus työ- ja organisaatiopsykologiaan, 3 op
 • Organisaatioiden johtaminen, 3 op
 • Työelämän sosiaalipsykologia, 3 op
 • Työ ja psyykkinen hyvinvointi, 3 op
 • Viestintä ja vuorovaikutus, 3 op

Valinnaiset (etä)opintojaksot

 • Alaisen ja esimiehen työyhteisötaidot, 2 op
 • Digiajan työelämä, 3 op
 • Elinvoimainen organisaatio, 3 op
 • Eri-ikäiset työyhteisössä, 2 op
 • Henkilöstön kehittäminen organisaatiossa, 2 op
 • Kokous ja neuvottelu yhteistyön välineenä, 3 op
 • Oman osaamisen tunnistaminen, 3 op
 • Ratkaisukeskeinen ajattelu ja toiminta, 2 op
 • Työ- ja organisaatiopsykologinen tutkimus I: Tieteellinen tutkimus tutuksi, 2 op

Opintojen toteutus

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopintokokonaisuus sisältää johdattelevia luentoja, reflektoivia ryhmäkeskusteluita ja esimerkkejä käytännön elämästä.

Opinnot sopivat niin jatko-opintoihin valmentautuville kuin täydennyskoulutukseksi työelämäosaajille, jotka työskentelevät organisaatioiden ja henkilöstön kehittämistehtävissä, esihenkilöinä tai joilla on halua lisätä tai päivittää osaamistansa tai suunnittelevat alan vaihtoa.

Perusopinnot ovat monimuoto-opintoja, jossa Moodle-verkkoympäristössä opiskellaan itsenäisesti sekä osallistuen lähiopetusjaksoihin joissa perehdytään jakson keskeisiin aiheisiin ja opitaan vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa. Monimuotoiset opinnot ovat sopiva vaihtoehto niille, joilla ei ole mahdollisuutta suorittaa kokopäiväisiä opintoja esim. kokopäivätyön takia. 

Lähijaksot toteutetaan viidessä osassa aina kahtena peräkkäisenä päivänä, pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin opetusta on klo 15.30–19.45 (5 oppintuntia/ilta). Lähipäivinä on mahdollista ruokailla opiskelijahintaan Päivölän opiston ruokalassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiskunta-alan linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Yhteiskunta-alan linjan työ- ja organisaatiopsykologian perusopintojen opintomaksu on 350 €. Lisäksi opiskelijan tulee maksaa Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksu 220 €. 

Saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön ja opintosi kirjataan Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.

Opintotuki

Opinnot kuuluvat Kelan opintotukijärjestelmän piiriin. Opintoihin saatu opintotuki ei vaikuta korkeakoulun ja yliopiston opintotukikuukausiin. Monimuoto-opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Opiskelupaikka Päivölän opistossa ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin haettaessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskunta-alan linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölän opisto

Päivölä vastaa tämän päivän koulutustarpeisiin! Päivölän opisto tarjoaa kattavan valikoiman opiskelumahdollisuuksia. Oli kiinnostuksesi kohteena sitten oikeustiede, luonnontieteet, matematiikka, kauppa- ja yhteiskuntatieteet, kuvataide, arkkitehtuuri tai vaikkapa matkailu  – Päivölän valikoimasta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Voit suuntautua kauppatieteisiin, jolloin 60 op suorittaminen...


Lue lisää oppilaitoksesta Päivölän opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Päivölän opisto yhteystiedot

Päivölän opisto

3-tien varressa: 45km Tre, 35km HML, 135km Hki
Päivöläntie 52
37770 Tarttila

 Näytä puhelinnumero
www.paivola.fi

Arvioinnit

Yhteiskunta-alan linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Yhteiskunta- ja oikeustieteitä!

Tulevaisuuden päättäjäksi, oikeuden osaajaksi vai politiikan tuntijaksi? Opiskele yhteiskuntaan ja valtioon liittyviä aineita sekä kieli- ja viestintäopintoja!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: