Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja

PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
Opintotukikelpoinen
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Syksyllä
marker Hakuaika käynnissä
Päiväopinnot
Ammatilliset perustutkinnot
Kuopio

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa suorittaessa voi valita joko kotityöpalvelujen osaamisalan (kodinhuoltaja), toimitilahuollon osaamisalan (toimitilahuoltaja) tai kiinteistöhuollon osaamisalan (kiinteistöhoitaja). Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto antaa valmiudet hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitajan tehtävänä on huolehtia, että kiinteistöt ovat kunnossa ja että niiden arvo säilyy. Lisäksi kiinteistönhoitajan vastuulle kuuluu varmistaa, että kiinteistön käyttäjien on turvallista ja terveellistä liikkua, asua, oleskella ja työskennellä niin kiinteistön sisätiloissa ja ulkoalueilla. Työssä tarvitaan kykyä työskennellä itsenäisesti, vastuullista työotetta ja teknistä osaamista. Koska kiinteistönhoitaja toimii yhdessä tai useammassa asiakaskohteessa, ovat asiakaspalvelutaidot myös eduksi.

Kiinteistönhoitajan työtehtävät

Kiinteistönhoitajalla on monipuolinen tietämys kiinteistöjen rakenteista sekä LVI- ja sähköjärjestelmistä, sillä hän vastaa kiinteistöjen toimivuudesta. Hänen tulee oma-aloitteisesti tarkastella kohteiden kuntoa sekä arvioida ja ennakoida kiinteistöjen huoltotarpeita. Ammattitaitoisella kiinteistönhoitajalla on suuri merkitys kiinteistön sekä siinä asuvien ja toimivien henkilöiden näkökulmasta: Huolellisesti ja suunnitelmallisesti ylläpidetty kiinteistö säilyttää arvonsa ja erinäiset kiinteistöön liittyvät kulut kuten lämmityskulut pysyvät oikealla tasolla.

Tarvittaessa kiinteistönhoitaja osaa suorittaa pieniä asennus-, huolto- ja korjaustöitä. Lisäksi erilaisten mittausten ja määräaikaistarkastusten tekeminen sekä piha-alueiden hoito kuten lumityöt, hiekoitus ja pihojen puhtaanapito kuuluvat kiinteistönhoitajan työtehtäviin.

Kiinteistönhoitaja työelämässä

Kiinteistönhoitaja voi huolehti monenlaisista rakennuksista ja työskennellä hyvinkin erilaisissa ympäristöissä. Työtehtävät voivat liittyä niin asuinkiinteistön kuin julkisten rakennusten ja teollisuuslaitosten huolto- ja ylläpitotehtäviin. Työnantajina voivat olla perinteisten kiinteistöpalvelu-, kiinteistönhuolto ja isännöintiyritysten lisäksi teollisuus- ja tuotantoyritykset sekä yksittäiset asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt ja suuret kiinteistöjenomistajat.

Tavallisesti työ on päivätyötä ja työviikko on viisipäiväinen. Kiinteistönhoitajalle saattaa kuitenkin kuulua myös päivitysvuoroja, jolloin hänen on oltava tavoitettavista vuorokauden ympäri. Päivystysvuorot saattavat osua myös viikonlopulle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kevään  yhteishaussa voit hakea koulutuksiin, jotka alkavat syksyllä . Voit hakea yhteishaussa, jos olet suorittanut/suorittamassa peruskoulun tai lukion. Jos olet jo suorittanut jo jonkin ammatillisen perustutkinnon, et voi hakea yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

PAOK Palvelualan Opisto Kuopio

Palvelualan Opisto Kuopiossa (PAOK:ssa) voit kouluttautua aloille, jotka työllistävät hyvin. Niin ravintola- ja catering- kuin puhtausalan ammattilaisista on huutava pula. Palvelualan Opisto Kuopiossa varmistaa, että valmistut alan ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Pieni opisto, jossa opetus on laadukasta ja opettajilla...


Lue lisää oppilaitoksesta PAOK Palvelualan Opisto Kuopio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

PAOK Palvelualan Opisto Kuopio

Asemakatu 4
70100 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
paok.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,7)
Perustuu 11 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|Kiinteistönhoitaja täytä seuraavat tiedot: