Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Pelastusopisto
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Elokuussa
   
Lähiopetus
Päivä-monimuotokoulutus
Kuopio
Ammattikorkeakoulut

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) antaa valmiudet pelastus- ja turvallisuusalalla toimivan organisaation esimies- ja johtotehtäviin sekä vahvaa ja soveltavaa ammattiosaamista edellyttäviin vaativiin asiantuntijatehtäviin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tutkinnon painopisteet ovat pelastustoiminnan johtamisvalmiudet, riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen, onnettomuuksien ehkäisy ja varautuminen. Tämän lisäksi tutkinto antaa valmiudet hyvään hallintoon ja henkilöstöjohtamiseen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinto koostuu perusopinnoista, yhteisistä ja vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, työharjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

Pelastusalan päällystötutkinnon (AMK) opetus järjestetään Pelastusopistossa Kuopiossa. Tutkinnonanto-oikeus on Poliisiammattikorkeakoululla. Tutkinnon voi suorittaa joko päivä- tai monimuoto-opintoina.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan nettihaun kautta osoitteessa https://haku.pelastusopisto.fi. Koulutus ei ole yhteishaussa (yhden korkeakoulupaikan sääntö ei siis koske tätä koulutusta).

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) päivätoteutukseen hakijan tulee olla suorittanut vähintään jokin seuraavista:

  • lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto tai

  • ammatillinen perustutkinto tai

  • aikuiskoulutuslain mukainen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto tai

  • aikaisemmin voimassa olleiden säännösten mukaisen poliisipäällystön virkatutkinnon, poliisialipäällystöntutkinnon, poliisipäällystön virkatutkinnon, poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon tai

  • ulkomainen koulutus, joka antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin.

Koulutukseen ei voi hakea korkeakoulututkinnolla, vaan hakijan tulee käyttää aiempaa toisen asteen tutkintoa. Hakijalla tulee olla B-luokan ajo-oikeus opintojen alkaessa. Koulutukseen ei voi hakea ns. harkinnanvaraisen valinnan kautta.

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) monimuotototeutukseen hakijan tulee olla suorittanut vanha pelastustoimen päällystötutkinto, alipäällystötutkinto tai vastaava aiempi tutkinto. Koulutukseen ei voi hakea ns. harkinnanvaraisen valinnan kautta.

Tutkinto / todistus

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Pelastusopisto

Pelastusopisto

Pelastusopisto järjestää pelastustoimen ja hätäkeskustoiminnan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta sekä varautumiskoulutusta. Lisäksi Pelastusopisto koordinoi pelastustoimen tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä ylläpitää pelastustoimen keskuskirjastoa. Pelastusopistossa annetaan ammatillista tutkintoon johtavaa koulutusta seuraavissa tutkinto-ohjelmissa: Pelastajatutkinto Hätäkeskuspäivystäjätutkinto Alipäällystötutkinto Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) Katso vastaavia oppilaitoksia Lataa...


Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pelastusopisto

Hulkontie 83
70821 Kuopio

Arvioinnit
Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: