Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

hius- ja kauneudenhoitoala

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaisia taitoja ovat sosiaaliset taidot, kädentaidot, sisäinen yrittäjyys, luovuus ja estetiikan tulkintaosaaminen. 

Kampaaja tai parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. 

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 180 osp

Osaamisalavaihtoehdot:

  • hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
  • kampaajatyön osaamisala, kampaaja
  • parturityön osaamisala, parturi

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia (esim. värjäyspalvelut tai yritystoiminnan suunnittelun tutkinnonosat). Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaaminen hankitaan pääsääntöisesti työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka. Osan opinnoista voi halutessaan suorittaa myös ulkomaanjaksolla.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kustannukset

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: