Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Noin 1,5 vuotta
suomi
Monimuotokoulutus
Ammattitutkinnot
Naantali
Alkavat koulutukset
Naantali
Joustavasti

Naantali
Joustavasti

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattiopisto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja

Henkilökohtainen avustaja auttaa vaikeavammaista ihmistä toteuttamaan omia valintojaan erilaisissa arkitoiminnoissa kuten pukeutumisissa, liikkumisessa, kotitöiden teossa tai asiointikäynneillä. Työ edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vuorovaikutustaitoja, joustavuutta sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Henkilökohtaisen avustajan työ on mielenkiintoista ja monipuolista. Avustajana tutustuu monenlaisiin ihmisiin, näkee erilaisia tapoja tehdä asioita ja pääsee tarkastelemaan maailmaa erilaisesta näkökulmasta. Työ sopii sellaiselle, joka haluaa työskennellä lähellä toista ihmistä, mukana arjessa. Henkilökohtainen avustaja -opiskelija voi suunnata osaamistaan henkilökohtaisen avustamisen lisäksi myös hoivalaitoksessa työskentelyyn, siivouspalvelujen tuottamiseen, kodin ruokapalvelujen tuottamiseen tai työpaikkaohjaajana toimimiseen kiinnostuksensa ja kehittymistoiveidensa mukaan.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkintoon kuuluu yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen

Yksi osaamialan ja suuntautumisen mukainen pakollinen tutkinnon osa:

  • Henkilökohtaisena avustajana toimiminen

Valinnaisia tutkinnon osia 2 – 3:

  • Avustaminen ja huolenpito
  • Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen
  • Kodin ruokapalvelut
  • Kotisiivouspalvelut
  • Perussiivouspalvelut
  • Tekstiilien huoltaminen
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja henkilökohtaiset oppimisen tavoitteet. Tarvittavin osin opiskelija osallistuu koulutukseen, missä oppiminen tapahtuu oppilaitoksessa ja työpaikalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Kustannukset

Korona-pandemian elinkeinoelämälle aiheuttamien ongelmien vuoksi Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on päättänyt tukea osaamisen kehittämistä. Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ei peri koulutusmaksua syksyllä 2020 aloitettavista ammatti- tai erikoisammattitutkintokoulutuksista eikä tutkinnon osista. Koulutusmaksua ei myöskään peritä koulutuksista, jotka alkavat vasta vuoden 2021 keväällä, mutta joihin ilmoittaudut jo syksyn 2020 aikana.

Ammattitutkintokoulutuksen kustannukset ovat 450 €, joka laskutetaan kolmessa erässä. Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten tarvitset alan työpaikan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi


Arvoinnit
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kotityöpalvelut, henkilökohtainen avustaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: