Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja

Niin kauan kuin on kiinteistöjä – asuntoja, kauppakeskuksia, sairaaloita, kouluja, hotelleja, tehtaita – niin kauan riittää töitä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tekijöille. Opiskelu Rasekossa sisältää paljon käytännön ammattityötä sekä koulun omissa kiinteistöissä että työpaikoilla.

Kiinteistönhoitaja huolehtii asiakaskohteissa kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien, kuten lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien ylläpidosta. Lisäksi tehtäviin kuuluvat mm. kiinteistöautomaatiojärjestelmien seuranta, erilaiset pienet korjaustyöt sekä pihojen ja viheralueiden hoitaminen. Kiinteistönhoitaja käyttää työssään myös erilaisia käsityövälineitä ja kiinteistönhoitoon tarkoitettuja ajettavia työkoneita.

Kiinteistönhoitajan työhön sisältyy myös asiakaspalvelua, sillä tyypillisesti asukkaat ja tilojen käyttäjät ovat paikalla työtehtävien yhteydessä. Asiakaspalveluhenkisyys ja luontevat vuorovaikutustaidot ovat alalla arvostettuja piirteitä.

Kiinteistönhoidon osaamisalan suoritettuasi osaat toimia asiakaskohteissa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa kohteen palvelusopimuksen mukaisesti ja hallitset mm.

  • kiinteistön huoltotyöt
  • teknisten järjestelmien hoitotehtävät
  • sähkö-, automaatio- ja valvontajärjestelmien seurannan
  • pihojen ja viheralueiden hoidon

Opintojen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osaamisalat ovat:

  • kiinteistönhoito – tutkintonimike kiinteistönhoitaja
  • toimitilahuolto – tutkintonimike toimitilahuoltaja
  • kotityöpalvelut – tutkintonimike kodinhuoltaja

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Kiinteistönhoitoon suuntautuessasi opiskelet mm. kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien (esimerkiksi lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien) ylläpitoa ja seurantaa, kiinteistön yleishoitoa ja korjaustöitä sekä pihojen ja viheralueiden hoitamista.

Opinnoissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, Kiinteistön yleishoito ja valvonta sekä Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen. Valinnaisilla tutkinnon osilla voit syventää osaamistasi vaikkapa LVV-järjestelmien käyttämisessä tai koneiden käsittelyssä.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kenelle

Tutkintokoulutus on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee tai haluaa työskennellä kiinteistöpalvelutehtävissä. Alalla työskentelevältä odotetaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hyvää fyysistä kuntoa ja itsenäistä työotetta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos tulet suoraan peruskoulusta tai Valmasta, eikä sinulla ole vielä mitään muuta koulutusta, haet pääasiassa valtakunnallisen yhteishaun kautta Opintopolussa. Jos jäit ilman paikkaa yhteishaussa, olet ylioppilas tai sinulla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, haet jatkuvalla haulla oppilaitoksen www-sivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja täytä seuraavat tiedot: