Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

	Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet suunnitella työtehtäväsi ja toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on valmiuset toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Kenelle

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan perustutkinnosta ammattitutkintotasolle. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ruokapalvelualalta sekä halu ja motivaatio kehittää osaamistasi.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, lähtötasosi huomioiden.

Kuvaus

Haluatko vahvistaa osaamistasi ravintolan tai suurkeittiön ruokatuotteiden ja palveluiden parissa?

Tule kehittämään osaamistasi ruokapalvelun ammattitutkinnossa. Voit suorittaa ruokapalvelun ammattitutkinnon oppisopimuksella tai omaehtoisesti, aina joustavasti työn ohessa, niin työpaikalla, Rasekossa kuin verkossa omaa osaamista hankkien.

Opintojen kesto on yksilöllinen ja se määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Monimuotokoulutustarjonnasta voit valita oman tutkinnon tavoitteen mukaiset opinnot. Lisäksi mahdollista on valita koulutusta elintarvikejalostajan ammattitutkinnon koulutustarjonnasta. Tarjolla on muun muassa juurileivän, fermentoinnin ja jäätelön valmistusta. Pääset syventämään omaa osaamistasi uudelle tasolle ja rakennat omanlaisesi osaamisen, jolla erotut.

Koulutus sisältää mm.

  • ruoanvalmistuksen tehtävissä omien työtehtävien suunnittelu
  • kokkina ja työryhmän jäsenenä toimiminen ruoanvalmistustehtävissä
  • toiminta asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti
  • toiminta työyhteisössä ja osaamisen kehittäminen

Tutkinto muodostuu

1.osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta: ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (60 osp) tai ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osp) sekä

2.valinnaisista tutkinnon osista (90 osp):
Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Tavoiteet

Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa

  • työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
  • työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
  • valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
  • viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa

  • työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
  • toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
  • työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
  • käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Raisio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Omaehtoisena opiskelumaksu on 450 € (lasku kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu