Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala

Artesaani, muinaistekniikka

Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala

Muinaistekniikkaa opiskellessasi perehdyt esihistoriallisiin ja historiallisiin työmenetelmiin kuten perinteisiin puutöihin, taontaan, vanhoihin metallivalutekniikoihin, perinteisiin tekstiilitekniikoihin sekä luu-, sarvi- ja nahkatöihin. Koulutuksessa korostuu lisäksi kulttuurihistorian ja käsityöperinteiden ymmärtäminen sekä opitun soveltaminen nykyaikaan. Koulutuksessa hyödynnetään mm. arkeologian, kansatieteen ja historiantutkimuksen tarjoamaa tietoa.

Opiskelu on päätoimista ja se toteutetaan pääsääntöisesti arkisin päiväopetuksena Rasekon Mynämäen toimipisteessä. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aiempi osaamisesi pyritään tunnistamaan ja sen pohjalta suunnitellaan opintojen sisältö ja kesto. Opintoihisi sisällytetään osaamisen hankkimista työssä joko kotimaassa tai ulkomailla. Jos olet kiinnostunut yritystoiminnasta, voit kokeilla ’NY vuosi yrittäjänä’ -konseptilla käytännön yritystoimintaa.

Tutkintokoulutuksen pituus riippuu aiemmasta opintotaustasi ja osaamisestasi. Mikäli olet aiemmin suorittanut esimerkiksi lukio-opinnot tai jonkin ammatillisen peruskoulutuksen, joka on sisältänyt ns. yhteiset opinnot, on opintojesi kesto noin kaksi vuotta. 2 – 3 vuoden opinnot tulevat eteen, mikäli sinulla ei ole mitään peruskoulun jälkeistä tutkintoa tai olet suorittanut tutkinnon sellaisena näyttötutkintona, jossa opintoihin ei ole sisältynyt yhteisiä opintoja (esimerkiksi kieliä, matematiikkaa jne. eli viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, matemaattis-luonnontieteellistä osaamista sekä yhteiskunta- ja työelämäosaamista, tarkempi kuvaus löytyy tutkinnon perusteista).

Alkuun opintoja suoritetaan enemmän ohjatusti ryhmämuotoisesti, luoden yhteinen pohja keskeisiin muinaistekniikan materiaaleihin ja tekniikoihin sekä opitaan perustaidot tuotteiden suunnittelusta ja ryhmän erityisteeman mukaisesta sisällöstä. Myöhemmin, erityisesti toisen opiskeluvuoden aikana, suuntaudutaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Suuntautuminen edellyttää opiskelijoilta usein löytöretkeilijämäistä otetta muinaisuuteen, sillä muinaistekniikan alue materiaali-, elämänalue- ja aikakausimielessä on hyvin laaja eikä kaikkeen löydy heti valmiita vastauksia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Taideteollisuusalan perustutkinto | muinaistekniikan ammattiala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.