Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala

Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala

Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala

Ympäristössä, jossa elämme ja toimimme, rakennukset ja paikat palvelevat tehtävissään sukupolvesta toiseen ja samalla todistavat jatkuvuudesta. Rakennuksia ja ympäristöjä on pidettävä kunnossa ja niitä on korjattava. Restauroinnin osaamisalan pääsisältöinä ovat vanhojen rakennusten ja rakennusosien korjaustekniikat. Opinnoissa perehdytään rakennustyömaalla toimimiseen, materiaaleihin, koneisiin ja tarvittaviin asiakirjoihin.

Rakennusrestauroinnissa kiinnitetään huomiota kohteen historiaan ja kulttuuriympäristöön. Rakennettu ympäristö, rakennukset ja niiden osat tulevat tutuiksi projekteissa, joissa huomioidaan aina myös rakennustaiteellinen näkökulma. Tavoitteena on kouluttaa rakennusrestauroijia, joilla on hyvän ammattiosaamisen lisäksi aito arvostus säilyttävään korjaamiseen.

Rakennusrestauroija tunnistaa ja hallitsee kohteen ja sille tehtävien toimenpiteiden dokumentoinnin, tiedon tallentamisen sekä osaa laatia restaurointisuunnitelman. Rakennusrestauroija toimii aktiivisesti erilaisissa tiimeissä, verkostoissa ja kehittää restaurointialaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Restauroinnin osaamisalalla tutkinnon suorittanut voi toimia joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tutkintonimike on artesaani.

Perustutkintokoulutus on suunnattu rakennusrestauroinnista kiinnostuneille, alan vaihtajille sekä jo alalla toimiville henkilöille. Edellytyksenä on lukion suorittaminen, ylioppilastutkinto tai muu aikaisempi ammatillinen perustutkinto.

Tavoitteena on, että opintojen aikana opiskelijalle syntyy osaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään, lisäosaamista mahdolliseen nykyiseen toimenkuvaan tai kenties yritysidea tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessaan jatko-opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Taideteollisuusalan perustutkinto | restauroinnin osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.