Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi

Datanomi

Datanomi

Datanomin työskentelevät tietotekniikan alalla käytön tuen tehtävissä julkisella ja yksityisellä sektorilla sekä laitteiden asennukseen, huoltoon ja korjauksiin erikoistuneissa yrityksissä. Ala tarjoaa lisäksi mahdollisuuden työskennellä myyntitehtävissä sekä erilaisissa neuvontapalveluissa ja ohjelmistotuotannossa.

Opintojen sisältö

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Koulutukseen sisältyy erilaisten tietoteknisten aineiden opiskelua: tietoliikenneyhteydet, sovellusohjelmat, laite- ja lähiverkkotekniikka, tietoturva ja asiakaspalvelu. Tutkinnon kaikille pakolliset osat ovat palvelutehtävissä toimiminen ja järjestelmän hankinta ja käyttöönotto.

Käytön tuen osaamisalalla suoritetaan lisäksi ylläpitotehtävissä toimiminen ja palvelujen käyttöönotto ja tuki. Opintoihin kuuluu runsaasti työssäoppimista, josta osan voi suorittaa halutessaan ulkomailla.

Työelämässä

Käytön tuen osaamisalalta valmistuneet datanomit työskentelevät tietotekniikan alalla käytön tuen tehtävissä julkisella sektorilla ja yrityksissä sekä laitteiden asennukseen, huoltoon ja korjauksiin erikoistuneissa yrityksissä. Ohjelmistotuotannon osaamisalalta valmistuneet datanomit työllistyvät kaupallisiin yrityksiin.

Ammattinimikkeitä ovat esim. kouluttaja, ohjelmoija, tietojärjestelmän suunnittelija ja verkkosivujen tuottaja. Ala tarjoaa lisäksi mahdollisuuden työskennellä myyntitehtävissä ja erilaisissa neuvontapalveluissa.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | datanomi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.