Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Rajavartijakoulutus

Raja- ja merivartiokoulu
Yhteenveto
12 kuukautta
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Monimuotokoulutus
Imatra
Ammatillinen koulutus

Video

Raja- ja merivartiokoulu on Rajavartiolaitoksen kansallisesti ja kansainvälisesti verkottunut rajaturvallisuuden ja meripelastusalan opetus- ja tutkimuslaitos. Suorita Rajavartijakoulutus Raja- ja merivartiokoulussa!

Rajavartijakoulutus

Rajavartijakoulutus

Rajavartijakoulutus

Rajavartijat työskentelevät monenlaisissa tehtävissä niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Rajavartioiden työtehtäviin kuuluu muun muassa valvonta- ja tarkastustehtäviä esimerkiksi rajanylityspaikoilla, maastorajoilla ja merialueilla. Vastavalmistuneet rajavartijat työskentelevät työuransa alkuvaiheessa rajatarkastustehtävissä.

Rajavartijalta edellytetään sosiaalisuutta, hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa sekä kielitaitoa. Fyysistä kuntoa ja kenttäkelpoisuutta testataan säännöllisesti.

Rajavartijan peruskurssi

Rajavartijan peruskurssi ei ole ammattikorkeakoulututkinto eikä se vastaa yleistä toisen asteen tutkintorakennetta. Hakijalta vaaditaan suoritettu lukiokoulutus tai toisen asteen ammatillinen tutkinto.

Rajavartijan peruskurssi kestää yhden vuoden ja pääosa opinnoista toteutetaan lähiopetuksena Raja- ja merivartiokoululla Imatralla. Opinnot ovat monimuotoisia sisältäen luento-opetusta, verkko-opetusta, harjoituksia, ryhmätöitä, itseopiskelua ja työelämään tutustumista.

Opintojen rahoitus

Raja- ja merivartiokoulu tarjoaa erinomaiset puitteet opiskelulle. Opiskelijoille tarjotaan maksuton majoitus, muonitus, vaatetus, opinto- ja harjoitusvälineet sekä yleislääkäritasoinen terveydenhuolto.

Lisäksi opiskelijoille maksetaan päivärahaa noin 500 euroa kuukaudessa (veroton). Kurssin aikana korvataan myös kaksi opiskelupaikan ja asuinpaikan välistä matkaa kuukaudessa.

Miksi rajavartijan ammattiin?

 • Monipuolinen työ ihmisten parissa
 • Kansainvälinen työympäristö
 • Lukuisat erikoistumismahdollisuudet
 • Kaikki peruskurssin hyväksytysti suorittaneet ja virkaan nimittämisen kelpoisuusvaatimukset täyttävät saavat vakituisen rajavartijan viran

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rajavartijakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kelpoisuusvaatimukset

 1. 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen
 2. Suorittanut Suomen Puolustusvoimissa tai Rajavartiolaitoksessa aseellisen varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen (pl. henkilöt, joilla on Ahvenanmaan kotiseutuoikeus)
 3. Suorittanut vähintään lukion oppimäärän, yo-tutkinnon tai toisen asteen ammatillisen tutkinnon
 4. Saanut vähintään B-luokan ajo-oikeuden
 5. Terveydentilaltaan Rajavartiolaitoksen tehtävien asianmukaisen hoitamisen kannalta sopiva
 6. Ruumiilliselta kunnoltaan rajavartijan tehtäviin sopiva
 7. Rajavartiolaitoksen tehtävissä edellytettävällä tavalla nuhteeton ja luotettava, ei sellaista toisen valtion kansalaisuutta tai muuta ulkomaansidonnaisuutta, eikä muitakaan sidonnaisuuksia, jotka vaarantavat tehtävien asianmukaista ja riippumatonta hoitamista
 8. Suorittanut hyväksytysti pääsykokeen

Lisätietoja voit kysyä puhelimitse tai sähköpostitse:

0295 429 037

0295 429 034

0296 429 000

rekrytointi.rmvk@raja.fi

Tutkinto / todistus

Rajavartijan peruskurssi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rajavartijakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raja- ja merivartiokoulu

Raja- ja merivartiokoulu

Raja- ja merivartiokoulu

Raja- ja merivartiokoulun tehtäviä ovat rajaturvallisuusalan koulutus, meripelastuksen johtamiskoulutus, Rajavartiolaitoksen koiratoimintakoulutus sekä rajaturvallisuuteen liittyvän tutkimus- ja kehittämistoiminnan koordinointi. Raja- ja merivartiokoulu vastaa myös Rajavartiolaitoksen varusmiehille annettavasta erikoisrajajääkärikoulutuksesta. Koulutuskeskus sijaitsee Imatralla. Koulutusta Raja- ja merivartiokoulussa annetaan mahdollisimman todenmukaisessa ympäristössä operatiivisessa käytössä olevalla...


Lue lisää oppilaitoksesta Raja- ja merivartiokoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raja- ja merivartiokoulu

Niskapietiläntie 32 D
55910 Imatra

 Näytä puhelinnumero
www.raja.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 6 arviointiin

Jan-Erik Bergström
(5)
Raja- ja merivartiokoulu tarjoaa erinomaisen peruskoulutuksen haastavaan ja monipuoliseen ammattiin.
Esko
(5)
Opiskelu Raja- ja merivartiokoulussa Imatralla ja Espoossa kannattaa. Työ näkymät ovat hyvät sekä työ on mielenkiintoista ja monipuolista. Raja- ja merivartiokoulusta valmistuttuaan opiskelija tulee työskentelemään virkamiehenä rajavartiolaitoksen monipuolisissa tehtävissä. Työuralla on hyvät etenemisvaihtoehdot. Opetuksen taso on hyvä koska ...
Näytä kokonaan
Markus
(5)
Raja- ja merivartiokoulu tarjoaa hyvän koulutuksen rajavartijanvirkaan. Raja- ja merivartiokoulun opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja osaavat kouluttamansa asian. Kentältä tulevilta vierailevilta opettajilta saa hyvää näkökulmaa työstä oikeassa ympäristössä. Opetus on monelta osin käytännön läheistä. Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 6 arviointiin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: