Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammattitutkinnot

Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas

Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Varmistuu myöhemmin, kysy lisätietoa katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Varmistuu myöhemmin, kysy lisätietoa katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-oppaan työ on kansainvälistä asiakaspalvelua ja työtehtäviä on monenlaisia. Meillä Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit suorittaa luontoalan ammattitutkinnon valmistuen erä- ja luonto-oppaaksi.

Inarin kunnassa on upeat puitteet luontoalan koulutukselle, -töille sekä alan harrastuksille.
Useat erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä Inarijärvi ovat lähellä. Ylä-Lapin luontokeskus ja Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos ovat myös Inarissa. Finnmark ja Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä.

Toiminta-alueen matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia oppimispaikkoja alaa opiskeleville sekä töitä ammattitaitoisille oppaille.

Luontotuntemusta, retkiä ja erätaitoja

Koulutukseen sisältyy mm. luonnon- ja paikallistuntemusta, erä- ja ensiaputaitoja, retkiä, kalastusta, moottorikelkkailua, kotaruokailua, yritystoimintaa, tuotteistamista.

Erä- ja luonto-opas osaa toimia erä- ja luontoympäristössä, suunnitella ja valmistella opastuksen ja opastaa luonnossa asiakasryhmiä, soveltaa luonnontuntemustaan ja huolehtia ryhmän turvallisuudesta.

Koulutus on päätoimista, sisältäen myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Osallistumalla koulutukseen saat monipuolisen näkemyksen erä- ja luonto-oppaan työstä, osaamista alueellisista erityispiirteistä ja paikalliskulttuurista sekä valmiuksia oman matkailuyrityksen perustamiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Varmistuu myöhemmin, kysy lisätietoa

  • Lähiopetus
  • Inari

Hakeminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran vuonna 2023.

Tutkinto / todistus

Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Menesjärventie 4
99870 Inari

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....

Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu