Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
2 - 3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
2.1.2023

Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti

Video

Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus

Rakennusmaalarin koulutus – opi työskentelemään monipuolisesti maalarin töissä

Haluatko osata tapetoida, tehdä tasoitetöitä, ruiskumaalata sekä maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita? Voisiko erikoisosaamisenasi olla julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt?

Rakennusmaalarin koulutus antaa sinulle perusvalmiudet työskennellä maalausalan töissä itsenäisesti, työryhmän jäsenenä tai maalausalan yrittäjänä. Opit valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat sekä ymmärtämään työturvallisuuden, taloudellisuuden, yrittäjyyden, kestävän kehityksen ja asiakaspalvelun merkityksen.

Koulutus sopii niin sinulle, joka mietit ensimmäistä ammattiasi, kuin sinulle, joka mietit alan vaihtoa. Koulutuksen käynyt rakennusmaalari toimii asiakaslähtöisesti pintakäsittelyalan monipuolisissa työtehtävissä ja kohteissa.

Pintakäsittelyalan koulutuksen keskeiset sisällöt

Opiskelet käytännönläheisesti oppilaitoksen työsalissa, asiakastyökohteissa ja maalausalan yrityksissä. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä laatumääreiden mukaisesti erilaisissa maalausalan työtehtävissä. Maalausalan opinnot koostuvat pääosin rakennusmaalauksesta.

Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat

  • korjausrakennusmaalaus
  • uudisrakennusmaalaus

Lisäksi sinulla on mahdollisuus perehtyä moniin muihin maalauksen osa-aloihin, kuten

  • koristemaalaukseen
  • puupintojen pintakäsittelyihin
  • rakennuspintojen restaurointiin
  • tapetointiin.

Koulutuksen aikana suoritat myös seuraavat lupakorttikoulutukset:

  • työturvallisuus
  • tulitöiden turvallisuus
  • hätäensiapu

Maalausalan ammattilainen työllistyy helposti

Maalarina työsi jälki jää esille, joten kädentaidot ja huolellisuus ovat valttejasi. Tekemäsi työn jälki toimii jatkossa käyntikorttinasi. Maalarina työskentelet tiiviisti asiakkaiden sekä muiden työntekijöiden kanssa työmaalla, joten hyvä yhteistyökyky on tarpeellinen taito. Maalarin työkohteet ovat vaihtelevia, joten ammatissa tarvitaan sopeutumiskykyä erilaisiin tilanteisiin ja työkohteisiin.

Maalari työskentelee korjaus- ja uudisrakennustyömailla monipuolisissa työtehtävissä. Vaihtelevaa työtä tehdään sisä- ja ulkotiloissa, niin ryhmätyönä kuin itsenäisestikin. Työnimikkeitä ovat esimerkiksi rakennusmaalari, tasoitetyöntekijä ja julkisivumaalari. Tyypillinen työnantaja maalarille on alalla toimiva urakoitsija, maalaus- tai rakennusliike. Lisäksi alalla toimii myös lukuisia pienyrityksiä, ja töitä voi hyvin tehdä myös itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, joten halutessasi voit hakea myös jatko-opintoihin.

Rakennusmaalarin koulutus antaa sinulle monia mahdollisuuksia työllistyä tai jatkaa opintoja.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,6)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | Rakennusmaalarin koulutus täytä seuraavat tiedot: