Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti
Koulutuskuvaus Hakeminen Tutkinto / todistus Lisää Ota yhteyttä Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin koulutus – koneet ja 3D-mallinnus Salon seudun ammattiopisto

Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus

Suunnitteluassistentin koulutus – koneiden ja tuotteiden 3D-mallintaminen

Jos olet kiinnostunut 3D-mallintamisesta, tuotteiden suunnittelusta ja tuotekehityksestä, suunnitteluassistentin koulutus eli teknisen suunnittelun perustutkinto voisi olla sinun juttusi. Koulutus suuntautuu koneiden ja tuotteiden 3D-mallien, 3D-tulosteiden sekä muun suunnitteludatan tuottamiseen. Kaikki mikä on valmistettu, on myös suunniteltu. Teollisella alalla työkenttä on laaja ja työllistymismahdollisuudet tekniikan eri aloille ovat hyvät.

Suunnitteluassistentin koulutuksessa ja alan työtehtävissä tarvitset huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Lisäksi tarvitset kykyä ymmärtää suullisia ja kirjallisia ohjeita sekä hahmottaa kokonaisuuksia. Työ on pääsääntöisesti tietokoneella työskentelyä.

Perustutkinnon suorittamiseen et tarvitse aikaisempaa osaamista tai kokemusta alalta. Koulutus soveltuu hyvin myös alanvaihtajille.

Koulutuksessa opetellaan 3D-mallintamista ja suunnitteluohjelmien käyttöä

Koulutuksessa opit osien ja kokoonpanojen 3D-mallintamista sekä tuote- ja koneteknisten piirustusten laatimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu liikkuvien virtuaalimallien visualisointia, 3D-skannausta ja 3D-tulostusta oppilaitoksen monipuolisilla laitteilla.

Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:- konetekninen suunnittelu- 3D-mallin muodostaminen ja tulostaminen- tuotteen automaattinen valmistus 3D-mallista (CNC-tekniikan perusteet)- virtuaalitodellisuuksien ja visualisointien tekeminen- CAD-ohjelmistojen hallinta.

Teknisen suunnittelun ammattilainen voi työllistyä monenlaisiin tehtäviin

Suunnitteluassistentit voivat työllistyä esimerkiksi tuotantolaitosten suunnitteluosastoille, tuotekehitystehtäviin ja insinööritoimistoihin. Suunnitteluassistentteja työskentelee myös muun 3D-teknologian parissa (mm. 3D-tulostus, 3D-skannaus ja CNC-tekniikka).

Suunnitteluassistentin työhön kuuluu piirustusten ja asiakirjojen laatimista ja ylläpitämistä CAD-ohjelmien ja muiden tietokoneohjelmien avulla. Suunnitteluassistentti toimii työryhmän jäsenenä ja työskentelee suunnitteluinsinöörin antamien ohjeiden mukaisesti. Suunnitteluassistentin työhön voi kuulua myös esimerkiksi markkinointia ja asiakaspalvelua, kuten yrityksen erilaiset asiakastilaisuudet sekä työtarjousten laatiminen ja vastaanottaminen.

Koulutus antaa hyvät valmiudet alan insinööriopintoihin ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ammattinimikkeitä:

  • tekninen piirtäjä
  • 3D-mallintaja
  • suunnitteluassistentti
  • suunnitteluavustaja
  • tuotteen suunnittelija

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Teknisen suunnittelun perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,6)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin monimuotokoulutus – tuotteiden 3D-mallinnus täytä seuraavat tiedot: