Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti
Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentin koulutus – tilat ja rakennukset Salon seudun ammattiopisto

Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu

Suunnitteluassistentin koulutus – tilojen ja rakennusten suunnittelu

Jos olet kiinnostunut rakennuksista ja tilojen suunnittelusta, suunnitteluassistentin koulutus eli teknisen suunnittelun perustutkinto voisi olla hyvä valinta/sinun juttusi. Koulutuksessa opit mm. miten rakennusten pohjapiirustukset heräävät eloon 3D-ohelmien avulla.

Suunnitteluassistentin koulutuksessa ja alan työtehtävissä tarvitaan huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Työssä tarvitaan kykyä ymmärtää suullisia ja kirjallisia ohjeita sekä kokonaisuuksien hahmottamista. Työ on pääsääntöisesti tietokoneella työskentelyä.

Koulutus sisältää sopivasti teoriaa ja riittävästi käytännön harjoittelua

Koulutuksessa opetellaan tulkitsemaan pohjapiirustuksia, laatimaan erilaisia teknisiä piirustuksia sekä harjoillaan 3D-mallinnusten laatimista. Koulutuksessa opit myös tilasuunnittelun perusteita ja tarkkuutta vaativaa puhtaaksi piirtämistä. Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:

  • rakennustekninen suunnittelu
  • tilasuunnittelu
  • virtuaalitodellisuuksien ja visualisointien tekeminen
  • rakennussimulaattorin käyttö
  • CAD-ohjelmistojen hallinta

Teknisen suunnittelun ammattilainen voi työllistyä monenlaisiin tehtäviin

Suunnitteluassistentin koulutuksen suorittaneet voivat työllistyä esimerkiksi arkkitehti- ja insinööritoimistoihin. Suunnitteluassistentteja työskentelee myös kuntien ja kaupunkien palveluksessa, kuten rakennusvirastoissa.

Suunnitteluassistentin työhön kuuluu piirustusten ja asiakirjojen laatimista ja ylläpitämistä CAD-ohjelmien ja muiden tietokoneohjelmien avulla. Suunnitteluassistentti toimii työryhmän jäsenenä ja työskentelee pääsuunnittelijan antamien ohjeiden mukaisesti.

Suunnitteluassistentin työhön voi kuulua myös esimerkiksi markkinointia ja asiakaspalvelua, kuten yrityksen erilaiset asiakastilaisuudet sekä työtarjousten laatiminen ja vastaanottaminen.

Koulutus antaa hyvät valmiudet alan insinööriopintoihin, ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ammattinimikkeitä: tekninen piirtäjä, 3D-mallintaja, suunnitteluassistentti, suunnitteluavustaja.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Teknisen suunnittelun perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,6)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Teknisen suunnittelun perustutkinto | Suunnitteluassistentinm monimuotokoulutus – rakennus- ja tilasuunnittelu täytä seuraavat tiedot: