Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Koulutustyyppi: Ammatilliset perustutkinnot
Paikkakunta: Salo
Alkavat koulutukset
Salo Viimeinen hakuaika
18.3.2019  (suomi)
Yhteishaku / jatkuva haku
Joustavasti  (suomi)
Yhteishaku / jatkuva haku

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja

Tieto- ja tietoliikenneala vastaa yhteiskunnan toimintoja tukevien tieto- ja tietoliikennejärjestelmien rakentamisesta, ylläpidosta ja niiden laadukkaasta toiminnasta. Alan innovaatiot valtaavat yhä uusia alueita, kuten yhä useammat kodin ja teollisuuden toiminnot automatisoituvat ja tulevat etähallittaviksi. Eri palvelualoille suunnatut sovellukset vaikuttavat kaikkien kansalaisten elämään ja sen laatuun. Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto antaa tutkinnonsuorittajalle tarvittavan perusosaamisen tieto- ja tietoliikennealan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto antaa tutkinnonsuorittajalle tarvittavan perusosaamisen tieto- ja tietoliikennealan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Tämä tarkoittaa että, alan ammattilaisen on osattava käsitellä laitteita ja komponentteja ESD- suojausvaatimukset huomioiden. Alan laitteistot ovat pääasiallisesti sähkötoimisia joten alan ammattilaiselle on välttämätöntä työ-, sähkö-, ja sähkötyöturvallisuusmääräysten mukaisten työtapojen sisäistäminen.

Tämän päivän laitteistot ovat pääasiassa prosessori ohjattuja joten alan ammattilaisen on ymmärrettävä tällaisten järjestelmien toimintaa ja osattava niiden ohjelmointi. Hänen on myös ymmärrettävä tietojenkäsittelyyn liittyvän salassapitomääräykset ja hallittava tietotekniikan perusteet. Laitesukupolvien nopea uudistuminen vaatii myös käytöstä poistuvan laitesukupolven kierrätykseen liittyvää osaamista.

Tieto- ja tietoliikennealan laitteet ja niiden toiminnot kehittyvät nopeasti. Tämä vaatii alalla työskenteleviltä jatkuvaa uusien tietojen ja taitojen opiskelua. Alan nopea globalisoituminen edellyttää teknologiaan liittyvän osaamisen kehittämisen lisäksi myös kielitaidon kehittämistä. Alan ammattikieli on englanti ja lähes kaikki, myös Suomessa tuotettujen laitteiden ja palveluiden dokumentointi, ovat englanninkielisiä.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista

  • elektroniikka-asentaja
  • ICT-asentaja

Koulutus sisältää pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat. Opiskelu sisältää tietoteknisten laitteiden rakenteeseen ja toimintaan perehtymistä, ja se jakaantuu kolmeen pääalueeseen: elektroniikka, tietokonetekniikka ja tietoliikennetekniikka. Opiskelija saa koulutuksessa elektroniikan perustaidot sisältäen sulautettujen järjestelmien ohjelmoinnin. Koulutus antaa myös tietokone- ja tietoliikennelaitteiden asennuksiin tarvittavat perustiedot ja -taidot. Lisäksi opiskelija saa perusvalmiudet elektronisten laitteiden asennukseen, kunnossapitoon ja huoltoon.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Opetus toteutetaan luokka- ja työsaliopetuksena sekä työpaikoilla tapahtuvana oppimisena.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

4500 opiskelijaa | 20 koulutusalaa | 50 tutkintoa | työelämätyytyväisyys 4,5 (asteikko 1-5) Ammatillinen koulutus on avain työelämään ja ovi tulevaisuuteen! Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillisen osaamisen polkuja aikuisille ja nuorille sekä osaamisen kehittämisvälineitä...


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto | elektroniikka-asentaja tai ICT-asentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tutkinto tekemällä

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiseksi töitä tehden. Opiskele vaikka ohjelmointia tai kyberturvaa. Voit opiskella ohjelmointia englanniksi.