Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Santasport Lapin Urheiluopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
1 vuosi
Pituus
1 vuosi
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia liikuntapaikkojenhoitajana ulko- ja sisäliikuntapaikkojen hoitotehtävissä sekä asiakaspalvelu- ja valvontatehtävissä. Liikuntapaikkojenhoitaja osaa toimia vaihtelevissa liikuntaympäristöissä eri vuodenaikoina suunnitellen työtehtävät sää- ja käyttöolojen mukaisesti.

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon suorittaneella on taito käyttää liikuntapaikkojen hoidossa käytettäviä koneita ja laitteita turvallisesti sekä tehdä ennakoivat huoltotyöt liikuntapaikkojen päällysteiden, pintamateriaalien, valaistuksen, LVI- ja informaatiotekniikan vaatimusten mukaisesti.

Liikuntapaikkojenhoitaja tuntee tärkeimpien liikuntalajien vaatimukset suorituspaikoille ja osaa opastaa asiakkaita liikuntapaikkojen turvalliseen käyttöön.

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon sisältö

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Kokonaisuus muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta (120 osp) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (30 osp).

Pakollisista tutkinnon osista opiskelija saa laaja-alaisen näkemyksen erilaisten liikuntapaikkojen hoitamisesta. Opiskelijan tulee sisällyttää tutkintoon myös yksi valinnainen tutkinnon osa. Valinnaisilla tutkinnon osilla erikoistuminen kohdennetaan joko lumetukseen, jäähallien tai nurmikenttien hoitamiseen.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kesäliikuntapaikkojen hoitaminen (30 osp)
  • Sisäliikuntapaikkojen hoitaminen (30 osp)
  • Talviliikuntapaikkojen hoitaminen (30 osp)
  • Uimahallijärjestelmien huolto ja ylläpito (30 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Jäähallien jään ja kylmätekniikan hoitaminen (30 osp)
  • Lumetusjärjestelmien käyttäminen ja huolto (30 osp)
  • Nurmikenttien hoitaminen (30 osp)

Ammattitutkinnon toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotoisena, koostuen lähi- ja etäopetuksesta, joten opiskelu onnistuu hyvin esimerkiksi työn ohessa (alan työpaikka) tai oppisopimuksena.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota täydennetään tarvittaessa opintojen edetessä.

Koulutuksen voi suorittaa kokonaisuudessaan, jolloin koulutus sisältää neljä pakollista tutkinnon osaa ja yhden valinnaisen tutkinnon osan. Vaihtoehtoisesti jos haluat hankkia lisäosaamista yksittäisestä tutkinnon osasta, voit valita yhden tutkinnon osan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Koulutukseen voi hakeutua alalla työskentelevä, alan työkokemusta omaava tai alasta kiinnostunut.

Tutkinto / todistus

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 150€ / tutkinnon osa. Koulutus voidaan maksaa 1-4 erässä.

Opiskelijalla on mahdollisuus majoittua ja ruokailla lähijaksojen aikana Santasport Lapin Urheiluopistolla edulliseen opiskelijahintaan.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Santasport Facebookissa

Santasport Lapin Urheiluopisto
Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa monipuolisesti liikunnallisia koulutuksia Rovaniemellä. Koulutustarjontaan lukeutuvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot sekä useat lisä- ja täydennyskoulutukset. Tutustu koulutusohjelmiin ja valitse itsellesi sopivin! Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa sinulle paitsi nopean väylän liikunnalliseen ammattiin, myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin sekä monipuolisen...

Lue lisää oppilaitoksesta Santasport Lapin Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu