Etsi koulutusta 👉
Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki

SASKY koulutuskuntayhtymä, paikassa Mänttä-Vilppula
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Osaamisalat ja tutkintonimikkeet

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaa

  • suunnitella työtehtävänsä ruoanvalmistuksen tehtävissä
  • toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä
  • toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti
  • toimia työyhteisössä ja kehittää osaamistaan.

Ravintolakokki

Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-​annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-​annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella. Koulutus edellyttää tietokoneen peruskäyttötaitoa, ja muodostuu verkko-​opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta ohjatusta oppimisesta. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:

  • ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp

Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista 90 osp:

  • erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
  • kasvisruokien valmistaminen 40 osp
  • kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
  • ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
  • ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
  • toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10–30 ops.

Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus-​ ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalouskokki

Suurtalouskokki osaa työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus-​ ja asiakaspalvelutehtävissä ja toimia organisaation toiminta-​ajatuksen mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. Sekä palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Suurtalouskokki työskentelee esim. oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, varuskunnissa ja henkilöstöravintoloissa.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista 90 osp

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus ravintolakeittiössä
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 ops

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen sivuilla.

Pääsyvaatimuksena on suoritettu kyseisen alan perustutkinto, riittävä alan työkokemus tai merkittävä alan harrastuneisuus. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kustannukset

Opiskelu oppisopimuksella ilmainen.

Omaehtoisen koulutuken kustannukset 250€.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Mänttä-Vilppula
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

SASKY koulutuskuntayhtymä

SASKY koulutuskuntayhtymä järjestää monipuolista ja laadukasta ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Saskyyn kuuluvat oppilaitokset sijaitsevat Huittisissa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kihniössä, Kokemäellä, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Ruovedellä, Sastamalassa ja Tampereella. Sasky Ammatti-instituutti Iisakki (Hämeenkyrö, Osara ja Parkano) Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos Sasky Ikaalisten...

Lue lisää oppilaitoksesta SASKY koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu