Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja

Tampereen palvelualan ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Tampere
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja

Kampaaja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja

Hius- ja kauneudenhoitoalan tutkintokoulutus on työelämälähtöistä, mikä tukee oppilaan sijoittumista työelämään. Osaaminen hankitaan tiivistahtisesti, kuitenkin ilman kiireen tuntua, ja koulutus on huolellisesti suunniteltu erilaiset oppijat huomioiden. Opiskelijan aiemmin hankitut tiedot ja taidot hyödynnetään koulutuksessa ja uusi osaaminen rakentuu ja kehittyy oppimisprosessissa. Opiskelijan aktiivisuutta, itseohjaavuutta ja itsearviointia tuetaan opinnoissa.

Tutkinnon osat

Hiusalalla on kaksi erillistä osaamisalaa: kampaajatyön ja parturityön osaamisalat.  Opiskelija voi valita jommankumman osaamisalan. Kuitenkin koulutukseen sisältyy osaamisalasta riippuen parturityön tai kampaajatyön palvelut. Ammatillisena peruskoulutuksena suoritettava perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista. Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. 

Parturin ja kampaajan koulutuksessa opiskellaan mm.

  • Hiusten leikkaamista ja partakäsittelyjä
  • Kampauksia ja ehostusta 
  • Värjäyskäsittelyjä
  • Permanenttikäsittelyjä
  • Hiusalan yrittäjyyttä ja yritystoimintaa

Parturi-kampaaja työelämässä

Valmistuneet opiskelijat voivat olla työssä toisen palveluksessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä. Työympäristöinä voivat olla oman alan liikkeet, terveyden, hyvinvoinnin, tyylin ja muodin aloilla toimivat yhteisöt. Lisäksi hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset voivat toimia erilaisissa myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri- ja media-alan palveluksessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi-kampaaja

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia voi muodostua oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen palvelualan ammattiopisto Facebookissa

Tampereen palvelualan ammattiopisto

Tampereen palvelualan ammattiopisto

» Tampereen palvelualan ammattiopisto somessa

Tampereen palvelualan ammattiopisto tarjoaa koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Tampereen palvelualan ammattiopisto on noin 350 opiskelijan oppilaitos, jolla on yli 120 vuoden kokemus ammatillisesta koulutuksesta. Oppilaitos sijaitsee Tampereen keskustassa Koulukadulla, luonnonkauniin Pyynikin kupeessa. Oppilaitos järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta sekä ammatilliseen...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen palvelualan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen palvelualan ammattiopisto

Koulukatu 18
33200 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tpa.fi

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi-kampaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.