Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

AMK-tutkinnot, päiväopinnot
5,0 (1 Arvioinnit)

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Kätilökoulutus | päivätoteutus

Kätilönä hoidat raskaana olevia, synnyttäviä ja synnyttäneitä sekä heidän perheitään.

Savonian kätilökoulutuksessa sinusta tulee kätilötyön asiantuntija: ymmärrät terveyden ja seksuaaliterveyden merkityksen ihmisen hyvinvoinnille, vastaat itsenäisesti normaalin raskauden ja synnytyksen etenemisestä sekä vastasyntyneen hoitamisesta, osaat tukea synnyttäjää ja hänen kumppaniaan kohtaamaan uuden elämäntilanteen.

Kätilönä toimiminen edellyttää hyviä vuorovaikutus‐ ja tiimityötaitoja sekä erilaisuuden kohtaamisen kykyä. Koulutuksen aikana omaksumasi itsenäinen työote ja kyky nopeaan päätöksentekoon ovat avainasemassa työelämään siirryttäessä.

Valmistuttuasi pääset mukaan toteuttamaan ja kehittämään yksilön, perheen ja yhteisön hoito- ja kätilötyötä, joka on terveyttä edistävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntoutumista edistävää. Olet mukana tukemassa eri elämänvaiheissa olevien ihmisten ja yhteisöjen voimavaroja.

Pääsääntöisesti tulet toimimaan hoitotyön ja erityisesti kätilötyön, raskaudenajan, synnytyksen hoidon, synnytyksen jälkeisen hoidon, terveydenedistämisen sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntija.

Koulutus järjestetään ajanmukaisessa opiskeluympäristössä hyödyntäen uudenaikaista opetusteknologiaa ja -simulaatioita.

Koulutuksen sisältö

Savonian kätilökoulutuksen pedagogisena lähtökohtana on laadukkaan ja työelämäläheisen koulutuksen sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan monimuotoinen yhdistäminen. Virtuaaliset ja fyysiset oppimisympäristöt nivovat teorian ja käytännön luontevasti yhteen, osaksi opiskelijan oppimista.

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu erilaisista vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Koulutuksessa opiskelija hankkii ensin sairaanhoitajan (AMK) pätevyyden ja syventää osaamistaan kätilötyöhön 3. opiskeluvuodesta alkaen.

Ensimmäisen vuoden vuositeema on ammattikuvan luominen, jossa opiskelija hankkii hoitotyön tietoperustaa ja kliinisen osaamisen perusteita. Opintoja ovat esimerkiksi anatomia ja fysiologia, diagnostiset tutkimukset, hoitotaito, lääkehoidon perusteet, oppijana korkeakoulussa ja sisätautipotilaan hoitotyö.

Toisen vuoden teema on ammattiosaamisen kehittäminen, jossa hoitotyön kliinistä osaamista laajennetaan ja vahvistetaan. Oppiaineita ovat englanti, keskeisten sairauksien lääkehoito, perioperatiivinen hoitotyö, mielenterveys- ja päihdetyö, lasten ja nuorten hoitotyö, perheen hoitotyö ja tutkimusmenetelmäopinnot.

Kolmannen vuoden teema on ammatillisen osaamisen syventäminen. Keskityt hoitotyön asiantuntijuuden kehittymiseen ja kliinisen osaamisen syventämiseen sekä opinnäytetyöhön. Opiskelet gerontologista hoitotyötä ja kotihoitoa, sairaanhoitajan itsenäistä toimintaa ja toimintakyvyn arviointia. Opinnäytetyössä sinulla on tutkimuksellinen ote, sovellat teoriatietoa ja näyttöön perustuvaa toimintaa valitsemaasi opinnäytetyön aiheeseen.

Neljännen ja viidennen vuoden teemat sisältävät kätilötyön ammattiosaamisen syventämisen ja soveltamisen. Opiskelijan asiantuntijuus kätilötyön kliiniseen osaamiseen kehittyy. Opiskelija osaa käyttää ja soveltaa näyttöön perustuvaa kätilötyön osaamistaan eri toimintaympäristöissä ja hänellä on kätilötyön kehittämisen valmiudet. Opiskelija osaa toimia kätilötyön asiantuntijana erilaisissa toimintaympäristöissä ja yhteistyöverkostoissa sekä kehittää näyttöön perustuvaa kätilötyötä ja sen digitaalisia ohjausmenetelmiä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kätilö (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kätilö (AMK)

Opiskelijatarinoita

Innolla kohti unelma ammattia – Vilma opiskelee kätilöksi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Lue, miksi Vilma opiskelee kätilöksi Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tarinasta saat takuulla kannustusta hakea myös itse unelmiesi koulutukseen!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kätilö (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Ella
18 touko 2016
Arviointi kätilö koulutusohjelmasta

Olen aloittanut opinnot vasta tammikuussa 2016, mutta tähän mennessä on ollut todella hyvä koulutus.

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu