AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Rakennustekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Rakennustekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Rakennustekniikan insinöörinä olet rakenteiden ja rakennusten suunnittelun sekä työnjohtotehtävien asiantuntija. 

Savonia-ammattikorkeakoulun rakennustekniikan insinöörikoulutuksessa saat laajan näkemyksen rakennushankkeiden teknisistä ja taloudellisista asioista. Koulutuksen aikana perehdyt myös rakentamisen esteettisiin, yhteiskunnallisiin, sosiaalisiin, laadullisiin ja ekologisiin tekijöihin. Uusina haasteina alalla ovat korjaus- ja ympäristörakentamiseen ja turvallisuuteen liittyvät ratkaisut, joihin opintojesi aikana pääset myös perehtymään. 

Työssäsi rakennustekniikan insinöörinä vastaat esimerkiksi työnjohtotehtävistä, korjausrakentamisen kuntotutkimus- ja suunnittelutehtävistä, rakenteiden ja rakennusten suunnittelusta sekä työmaan tai tuotantolaitoksen tuotannonsuunnittelusta. 

Valmistuttuasi olet taitava rakenteiden ja rakennusten suunnittelun ammattilainen. Vastaat siitä, että suunnittelun ja rakentamisen lopputuloksena syntyy laadukas, kestävä, ympäristöystävällinen ja teknisesti sekä taloudellisesti järkevä rakennus – suunnitellun aikataulun ja budjetin mukaisesti. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun rakennustekniikan insinöörikoulutuksessa saat rakentamisen suunnittelussa ja työnjohtotehtävissä tarvittavan tietotaidon. Koulutus on käytännönläheistä ja monipuolista. 

Perusopinnoissaluot laaja-alaisen pohjan ammattiopintoja varten. Keskityt rakentamisen perusteisiin, kieliopintoihin ja vuorovaikutustaitoihin. Perusopinnot suoritat pääasiassa kahden ensimmäisen vuoden aikana. 

Ammattiopinnotpainottuvat rakennustuotantoon ja perehdyt rakennushankkeen eri vaiheisiin. Osan ammattiopinnoistasi suoritat projektiopintoina ja tietomallintamista hyödyntävässä oppimisympäristössä. Näin sinulle muodostuu selkeä käsitys rakennushankkeen eri vaiheista, rakennuttamisesta ja suunnittelusta aina tuotantoon saakka. 

Suuntaavissa opinnoissaperehdyt rakennusalan erityiskysymyksiin kuten tietotekniikan käyttöön ja energiatehokkuuteen suunnittelussa ja rakentamisessa. 

Insinöörikoulutuksessa korostuu projektioppiminen ja monialaisuus. Monilla opintojaksoilla pääset tekemään projekteja yhdessä alan yritysten ja Savonian muiden alojen opiskelijoiden kanssa. 

Uramahdollisuudet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistuneet sijoittuvat erinomaisesti työelämään. Rakentamisen määrä pysyy korkealla suhdannevaihteluista huolimatta, koska korjausrakentamisen määrä tulee lisääntymään tulevina vuosina. Lisäksi rakennusalan eläköityvien osaajien myötä uusia ammattilaisia tarvitaan rakennusalan eri tehtäviin. 

Rakennusinsinöörin opinnot antavat valmiudet toimia rakennussuunnittelijana arkkitehti- ja insinööritoimistoissa, rakennusliikkeissä, pientalo- tai rakennusmateriaalituotannossa ja kiinteistöhallinnassa. Koulutus valmentaa rakennusten, siltojen, teiden, katujen, ympäristö- ja kunnallisteknisten rakenteiden suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.  

Työkokemuksen karttuessa rakennusinsinööri voi toimia rakennuttajana, projektipäällikkönä, tietomalliasiantuntijana sekä erilaisissa rakennusalan viranomaistehtävissä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
melkein inssi
26 loka 2011

Koulu sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, kuitenkin tarpeeksi lähellä kaikkea. Ilmapiiri yleisesti koulussa on loistava, mutta löytyy niitä poikkeuksiakin. Opettajat ovat p...

Näytä lisätiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu