Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Iisalmi
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Sairaanhoitaja (AMK) | monimuotototeutus

Sairaanhoitajana olet ammattitaitoinen hoitotyön asiantuntija. 

Savonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksessa saat laaja-alaisen osaamisen hoitotyöhön. Opintojen aikana opit hallitsemaan hoitotyössä tarvittavat käsitteet ja menetelmät ja hankit tietoperustan, jonka avulla pystyt tekemään päätöksiä hoitotyön nopeasti muuttuvissa tilanteissa. 

Työssäsi sairaanhoitajana toteutat ja kehität terveyttä edistävää, ylläpitävää ja sairauksia ehkäisevää hoitotyötä. Toteutat myös parantavaa ja kuntouttavaa hoitotyötä.

Valmistuttuasi teet ihmisläheistä työtä ja sinulla on valmiudet työskennellä monialaisissa työryhmissä. Lisäksi sinulla on kyky soveltaa tietoa muuttuvissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä. 

Koulutuksen sisältö

Savonian sairaanhoitajakoulutuksessa käytäntö ja teoriaopetus täydentävät toisiaan. Opintoihin kuuluva työelämälähtöinen tutkimus- ja kehittämistoiminta tukee työelämävalmiuksiesi kehittymistä.

Opintosi etenevät vuositeemojen mukaan. Opiskelusi ensimmäisenä vuotena perehdyt hoitotaitoon ja lääkehoitoon sekä tarkastelet asiakasta ja ammattilaista osana sosiaali- ja terveyspalveluja. Opit anatomiaa, fysiologiaa ja diagnostisia tutkimuksia. Lisäksi opit käyttämään perustietoa ihmisestä, hoitotyön arvoista, terveyden ja toimintakyvyn edistämisestä sekä sisätautia sairastavan potilaan hoidosta. Harjoittelet hoitotyötä myös käytännössä.

Toisena opiskeluvuotena vahvistat ja laajennat hoitotyön osaamista perioperatiivisessa, lasten, -nuorten ja perheiden, sekä mielenterveys- ja päihdetyössä. Harjoittelujen avulla opit myös soveltamaan ja laajentamaan tietoa. Opit käyttämään englannin kieltä sekä ymmärtämään erilaisia tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä.

Kolmantena opiskeluvuotena syvennät ja kehität ohjausosaamistasi, hoidon tarpeen arviointitaitojasi ja osaat toteuttaa hoitotyötä erilaisissa toimintaympäristöissä. Kehität myös ikääntyneiden hoitotyön asiantuntijuuttasi. Opit ruotsin kieltä. Osaat soveltaa opiskelun aikana hankkimaasi tutkimus- ja kehittämistoiminnan tietoutta opinnäytetyön suunnittelussa ja toteuttamisessa. Aloitat jo hoitotyön asiantuntijuusopinnot.

Viimeisenä opiskeluvuotena osaat soveltaa, arvioida ja analysoida hoitotyön osaamistasi erilaisilla hoitotyön toiminta-alueilla. Kykenet työn koordinointiin ja itsenäiseen työskentelyyn hoitotyön asiantuntijana.

Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelmassa päämäärä on, että opiskelijasta kasvaa hoitotyön asiantuntija, jolla on vahva ammattitaito. Koulutuksesta valmistuu hoitotyön arvo-, tieto- ja taitopohjan sisäistänyt, sisäiseen yrittäjyyteen suuntautunut sairaanhoitaja.

Uramahdollisuudet

Sairaanhoitaja (AMK) voi toimia sosiaali- ja terveysalalla eri tehtävänimikkeillä erilaisissa toimintaympäristöissä. Sairaanhoitajana voit työskennellä esimerkiksi terveyskeskusten vastaanotoilla ja vuodeosastoilla, sairaaloiden poliklinikoilla, teho- ja leikkausosastoilla, kodeissa, kotisairaalassa, projekti- ja tutkimustehtävissä sekä erilaisissa järjestöissä.

Tehtävänimikkeitä:

  • sairaanhoitaja
  • palveluvastaava
  • ohjaaja (sosiaaliala)
  • yrittäjä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu