Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Kuvataidelukio

Savonlinnan Taidelukio
Yhteenveto
3 vuotta
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Savonlinna
Lukiot ja erikoislukiot
Kuvataidelukio

Kuvataidelukio

Pitkä elämä taiteen parissa – ars longa, vita brevis 

Kuvataidelinjan opinnoissa kehitetään visuaalista hahmotuskykyä ja kuvallista ilmaisua.. Opintojen aikana opitaan tulkitsemaan, arvostamaan ja arvottamaan omaa ja muiden kulttuuria. Kuvalliseen kulttuuriin perehdytään visuaalis-esteettisen tiedon, taidehistorian ja omakohtaisen työskentelyn kautta.

Luovaa ajattelua kehitetään tukemalla opiskelijan persoonallisia ratkaisuja. Vuorovaikutusta ympäröivän yhteisön kanssa syvennetään teemojen, näyttelyiden ja julkaisujen avulla.

Opiskelu kuvataidelukiossa

Opiskelu kuvataidelukiossa antaa erinomaiset lähtökohdat visuaalisen alan ammatteihin. Opiskelu kuvataidelukiossa kehittää kykyä ymmärtää taidetta, visuaalista maailmaa eri ympäristöissä ja median kuvia.

Kuvataidelukiossa kaikki opiskelevat kuvailmaisun perusteita 8 kurssin verran sekä taidehistoriaa 4 pakollisen ja yhden valinnaisen syventävän kurssin verran. Lisäksi opiskelija valitsee pitkän taideaineen, jossa hän syventyy 13 kurssin verran johonkin seuraavista kokonaisuuksista:

 • Yleinen kuvataide
  • Opiskellaan taiteen tekemisen perinteisimpiä muotoja: piirustusta, maalausta, taidegrafiikkaa ja kuvanveistoa
 • Sovellettu kuvataide
  • Opiskellaan kuvataiteeseen ja muotoiluun (design) liittyviä kokonaisuuksia perinteisesti ja kokeilevasti
 • Mediailmaisu
  • Opiskellaan viestinnän keinoja enimmäkseen visuaalisesta näkökulmasta, kuitenkaan unohtamatta ääntä ja kirjoitettua sanaa
 • Graafinen suunnittelu
  • Opiskellaan tekstin ja kuvan yhdistämistä monin eri tavoin
 • Tilasuunnittelu
  • Opiskellaan teatterin visualisoimista ja näyttelyn rakentamista

Kuvataidelukion soveltavissa opinnoissa on myös työpajakursseja, kuten keramiikka, valokuva, elokuva, tekstiili ja metalligrafiikka. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain jonkin verran. Toisen vuosikurssin opiskelijat tutustuvat naapurimaiden kulttuurikohteisiin keväisellä matkalla ja noin kolmen vuoden välein on tarjolla yhteistyömatkoja myös kauemmaksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataidelukio, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kuvataidelukioon haetaan seuraavan kerran uusia opiskelijoita kevään 2021 yhteishaussa. Kuvataidelinjalle otetaan vuosittain 57 opiskelijaa.

Savonlinnan opinto-ohjelmat kuuluvat yhteishaun piiriin. Hakijan tulee täyttää yhteishaun sähköinen hakulomake, joka löytyy osoitteesta www.opintopolku.fi. Peruskoulun oppilaanohjaajat auttavat yhteishakuun liittyvissä asioissa.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat poerusopetuksen päättötodistuksen arvosanat (painoarvo valinnassa 50%) sekä Taidelukion järjestämä pääsykoe (painoarvo valinnassa 50%). Perusopetuksen aineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,0. Pääsykoenäyttö arvioidaan asteikolla 0-10. Sisäänpääsyyn edellytetään vähintään 4,0 pistettä.

Pääsykoe

Kuvataidelukion pääsykokeessa arvioidaan hakijan taiteellista, visuaalista havainto- ja hahmottamiskykyä sekä hänen edellytyksiään suoriutua kuvataidelukion oppimääristä.

Kevään 2021 pääsykoe järjestetään Taidelukion juhlasalissa (Sotilaspojankatu 3, 3. kerros) ma 10.5.2021. Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen sähköpostitse ja kirjeellä. Kutsussa on ohjeita pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Tutkinto / todistus

Kuvataidelukio, ylioppilastutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonlinnan TaidelukioSavonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelukio ja musiikkilukio. Opintojen lopuksi opiskelijat saavat lukion päättötodistuksen ja suorittavat ylioppilastutkinnon. Opintoihin sisältyy monipuolisesti kuvataidetta tai musiikkia, kuten maamme muissakin erikoislukioissa. Taidelukion suoritettuaan monet opiskelijat hakeutuvat kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin. Opiskelijoilla on myös...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonlinnan Taidelukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonlinnan Taidelukio

Sotilaspojankatu 3
57100 Savonlinna

 Näytä puhelinnumero
www.taidelukio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,3

Perustuu 18 arviointiin

Veera
Luovuus, yhteisöllisyys, inhimillisyys.
Papapapaa
Huippu koulu :D Suosittelen, upea yhteishenki!
-
Taikkari on tuonut mun elämään paljon. On helppo löytää samanhenkisiä ihmisiä - vaikka on toki tässäkin koulussa ihan kaikenlaista porukkaa, ei pelkästään mitään baskeri päässä taivaanrantaa maalaavia. Oon löytänyt tiiviin ja ihanan kaveriporukan ja rakastunut taidehistoriaan. Taikkari on mahtava paikka, mutta klikkejä täälläkin on ja sitä l...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,3)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 33 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opi itsesi elämässä eteenpäin

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuvataidelukio täytä seuraavat tiedot: