Sivuston käyttötapa: Mobiili

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Sedu
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Lapua, Seinäjoki
Alkavat koulutukset
Lapua
Joustavasti

Seinäjoki
Joustavasti
autoalan perustutkinto

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentajana eli henkilöautomekaanikkona korjaat ja huollat henkilö- ja pakettiautoja. Autojen teknisen kehittymisen myötä vian löytäminen ja sähkötekninen osaaminen ovat entistä tärkeämpiä auton mekaanisen korjaamisen ohella. Autojen huolto- ja korjaustyöt tehdään valmistajien antamien ohjeiden mukaan. Työssä korostuvat myös asiakaspalvelutaidot.

Ajoneuvoasentajana voit tehdä töitä autoalalla hyvin monipuolisesti. Saatat työskennellä perinteisesti autonasentajana tai rengasliikkeessä, raskaan kaluston parissa, pienkonekorjaamolla, varaosaliikkeessä, työnjohtotehtävissä, automyynnin parissa tai teollisuuden huolto- ja kunnostustehtävissä. Voit perustaa oman yrityksen tai tehdä töitä ulkopuoliselle.
Ajoneuvoasentajan koulutus antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet ja autoalalla oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.

Tutkinnon sisältö

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 

Opintojen alussa pääset opiskelemaan autoalan perustaitoja, kuten auton huoltamiseen ja korjaamiseen liittyviä perusasioita. Suuntaudut opinnoissasi henkilöautoihin ja autosähkötekniikkaan. Käsillä tekeminen ja käytännönläheisyys ovat keskeinen osa opiskelua.

Saat opintojen kautta valmiudet autotekniikan, työmenetelmien, työvälineiden ja asiakaspalvelun osaamista vaativiin tehtäviin. Käytännössä opit määrittämään yleisimpien henkilöautotyyppien alusta- ja hallintalaitteiden viat, opit tekemään moottorin, mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vianmäärityksiä, huoltoja ja yksinkertaisia korjauksia sekä sähkö- ja polttoainejärjestelmien huoltoja, säätöjä, vianmäärityksiä ja yksinkertaisia korjauksia. Apuna käytetään valmistajien antamia ohjeita sekä erilaisia testauslaitteita.

Opintoja on mahdollista suorittaa yrittäjäpainotteisesti esimerkiksi 4H-, NY- tai Osuuskuntayrittämisen kautta.

Autoalan perustutkinto | autokorinkorjaaja

Autojen korikorjaus on uusien haasteiden edessä. Suurlujuusteräksien yleistyminen autojen korirakenteissa on luonut tarpeen uusille korinoikaisulaitteille ja menetelmille. Myös hybridi ja sähkö autot asettavat korityölle aivan uusia vaatimuksia.

Autokorinkorjaajana pääset tekemään erityyppisiä töitä autoalan yrityksissä. Autokorinkorjaaja on autoalan moniosaaja. Autoalalla oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Autoalan perustutkinto koostuu pakollisista sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Huolto- ja korjaustyöt
  • Pintavauriotyöt
  • Mittaus- ja korivauriotyöt

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kolme osaa)

  • Maalauksen esikäsittelytyöt
  • Auton turvavarustetyöt
  • Auton korin sähkövarustetyöt
  • Auton lisävarustetyöt
  • Varaosatyö ja varaston hallinta

Korinkorjaajien koulutukseen sisältyy myös SFS-6002 – standardin mukainen hybridi ja sähköajoneuvoihin liittyvä sähköturvallisuus koulutus sekä koe.

Koulutus tähtää autoalan perustutkinnon (autokorinkorjaajan osaamisala) suorittamiseen, jonka opiskelijat suorittavat osatutkintojen muodossa koulutuksen aikana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto, autokorin korjaaja

tai

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,8)
Perustuu 14 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja täytä seuraavat tiedot: