Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto | oppisopimuskoulutus
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat elintarviketeollisuuden eri toimialoilla joko liha- tai elintarvikealalla. Elintarviketeollisuuden työntekijät ovat toimialansa tuotteiden ammattitaitoisia valmistajia ja työskentelevät osana prosessiteollisuuden valmistusketjua, sen eri tehtävissä.
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon suorittajalla on laaja-alaiset taidot työskennellä omalla toimialallaan elintarviketeollisuudessa ja hänellä on hyvät edellytykset ylläpitää ja kehittää omaa toimintaansa. Hänellä on myös valmiudet ja kyky muuntaa ja soveltaa taitojaan itsenäisesti, vaihtelevissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.
Koulutuksen suoritusaika on keskimäärin noin 1,5 - 2 vuotta. Tarkempi kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan.
Koulutuksen sisältö
Koulutus muodostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, etäopiskelusta sekä työpaikalla oppilaitoksen ja yrityksen yhteistyössä järjestämistä lähipäivistä, joita on keskimäärin 10-15 kpl henkilökohtaisen aikaisemman osaamisen mukaan.
Tutkinto muodostuu kahdesta kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp ja Elintarviketeollisuuden toimintaprosessi 30 osp, sekä valinnaisista tutkinnon osista 1-2, jotka ovat yhteensä 60 osp:
Elintarvikealan osaamisala, valittavat tutkinnon osat
- Elintarvikkeiden valmistaminen
- Kalatuotteiden valmistaminen
- Kasvistuotteiden valmistaminen
- Marja- ja hedelmä tuotteiden valmistaminen
- Valmisruokien valmistaminen
Valinnaiset tutkinnon osat
- Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot
- Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa
Liha-alan osaamisala, valittavat tutkinnon osat
- Lihatuotteiden valmistaminen
- Lopetusasetuksen mukainen toiminta teurastamossa
- Punaisen lihan leikkaaminen
- Raakalihatuotteiden valmistaminen
- Siipikarjan tai punaisenlihan teurastaminen
- Siipikarjan lihan leikkaaminen
- Siipikarjan lihan tai punaisen lihan tarkastaminen
Valinnaiset tutkinnon osat
- Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot
- Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa
Lisäksi tutkintoon voidaan sisällyttää ammatillisen tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto | oppisopimuskoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alalle soveltuva työpaikka, jossa työskentelet keskimäärin, vähintään 25 viikkotyötuntia tutkinnon perusteiden mukaisissa työtehtävissä. Oppisopimusta solmittaessa varmistetaan, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.
Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajasi kanssa hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua ja ota sen jälkeen yhteyttä Seduun.
Tutkinto / todistus
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
Kustannukset
Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton.
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Sedu – Ylpeästi tekijä
Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...
Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä