Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja

Sedu
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Seinäjoki
Ammatilliset perustutkinnot

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja

välinehuoltaja

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja

Haluatko itsenäisen työn jatkuvasti kehittyvässä välinehuoltotyössä sairaalassa tai hammashuollossa? Oletko tarkka ja järjestelmällinen? Välinehuoltoala tarjoaa sinulle mielenkiintoisen tehtäväkentän. Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista.

Jos toimit sairaalan välinehuoltokeskuksessa, työsi on pääasiassa erilaisten yksittäisten instrumenttien ja välineiden käsittelyä sekä erilaisten leikkausvälinesarjojen kokoamista. 

Koulutuksen sisältö

Opinnot kestävät n. 2 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. Välinehuoltoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Välinehuoltoalan perustutkinto sisältää viisi pakollista tutkinnon osaa:

  • Infektioiden torjunta välineiden huoltotyössä
  • Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi
  • Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen
  • Välineiden sterilointi
  • Prosessin ohjaus, tuotantojärjestelmien hyödyntäminen ja laatutyö välinehuoltotyössä

Viiden pakollisen tutkinnon osan aikana saavutat ammatillisen perusosaamisen. Valinnainen tutkinnon osa laajentaa osaamistasi. Valinnaisia tutkinnonosia ovat

  • Välinehuolto suun terveydenhuollossa
  • Välinehuolto toimenpideyksikössä

Opintojen jälkeen

Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteistä on yhteensä toistakymmentä. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 12 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi

Arvioinnit

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: