Sivuston käyttötapa: Mobiili

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja

Sedu
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Seinäjoki
Ammatilliset perustutkinnot

Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja

Haluatko itsenäisen työn jatkuvasti kehittyvässä välinehuoltotyössä sairaalassa tai hammashuollossa? Oletko tarkka ja järjestelmällinen? Välinehuoltoala tarjoaa sinulle mielenkiintoisen tehtäväkentän. Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista.

Jos toimit sairaalan välinehuoltokeskuksessa, työsi on pääasiassa erilaisten yksittäisten instrumenttien ja välineiden käsittelyä sekä erilaisten leikkausvälinesarjojen kokoamista. 

Koulutuksen sisältö

Opinnot kestävät n. 2 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. Välinehuoltoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Välinehuoltoalan perustutkinto sisältää viisi pakollista tutkinnon osaa:

  • Infektioiden torjunta välineiden huoltotyössä
  • Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi
  • Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen
  • Välineiden sterilointi
  • Prosessin ohjaus, tuotantojärjestelmien hyödyntäminen ja laatutyö välinehuoltotyössä

Viiden pakollisen tutkinnon osan aikana saavutat ammatillisen perusosaamisen. Valinnainen tutkinnon osa laajentaa osaamistasi. Valinnaisia tutkinnonosia ovat

  • Välinehuolto suun terveydenhuollossa
  • Välinehuolto toimenpideyksikössä

Opintojen jälkeen

Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

 Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,8)
Perustuu 14 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto | välinehuoltaja täytä seuraavat tiedot: