Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Agrologikoulutus | päivätoteutus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Seinäjoki
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Agrologikoulutus | päivätoteutus

Agrologi

Agrologikoulutus, päivätoteutus

SeAMKin agrologiopiskelijana hankit valmiudet modernin ja vastuullisen maatalouden ammattilaiseksi. Opiskelussa korostuu agrologin ydinosaaminen: ruuantuotanto ja sen taloudellisuus, kotieläinten hyvinvointi, agroteknologia, ympäristöasiat ja markkinointi. Kehität vahvaa ammattiosaamista ja yrittäjävalmiuksia. 

Maaseutu ja maatalous tarjoavat monia mahdollisuuksia ruoantuotantoon, hyvinvointiin,  bioenergiaan sekä biotuotteiden jalostamiseen liittyvissä tehtävissä. Tule mukaan kehittämään vastuullista ja hyvinvoivaa maaseutua ja maataloutta! 

Opintojen sisältö

Korkeakouluopinnoissasi sovellat teoriaa käytäntöön. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja etäopinnot sekä harjoittelut. Opinnot on rytmitetty siten, että lähiopetus keskittyy syys-huhtikuulle. Opintoihin sisältyy myös kaksi harjoittelua: laaja maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu. Maatilaharjoittelussa perehdyt käytäntöön valitsemallasi maatilalla. Erikoistumisharjoittelulla suuntaat opintojasi kiinnostuksesi mukaan. Voit laajentaa yrittäjänäkemystäsi tai perehtyä esimerkiksi maatalouskaupan, -teollisuuden ja hallinnon työtehtäviin. Harjoittelut voit tehdä myös ulkomailla. Suosituimpia harjoittelumaita ovat olleet Tanska, Saksa ja Yhdysvallat. 

Läpileikkaavina teemoina opinnoissa kulkevat kiertotalous, kestävä kehitys, ruokaturvallisuus ja vastuullisuus sekä digitaalisuuden hyödyntäminen. 

Yhteisöllisessä agrologiporukassa opiskelet tiimeissä ja teet yksilö- ja ryhmätehtäviä. Opintoihisi kuuluu projekteja, joissa ratkaistaan työelämän toimeksiantoja.

Opintojen alkuvaiheessa opiskellaan ammatillisia opintokokonaisuuksia kuten kasvituotantoa, kotieläintuotantoa, agroteknologiaa, maatalousekonomiaa ja yritystaloutta. Ammatillisia opintoja tukevat työkaluopinnot eli viestintä, luonnontieteet ja kieliopinnot. Opintojen edetessä syvennytään oman valinnan mukaan maatalouden yritystalouteen tai tuotantoprosesseihin (kasvi- tai kotieläintuotanto, maatalousteknologia). Osaamistasi voit laajentaa myös ruoan jatkojalostustukseen opiskelemalla bio- ja elintarviketekniikkaa. Halutessasi voi syventää osaamistasi myös liiketalouden tai tekniikan opinnoilla. 

Agrologi työelämässä

Agrologit työllistyvät hyvin erilaisiin tehtäviin. SeAMKista valmistuneita agrologeja työskentelee kaupan, teollisuuden ja pankkien palveluksessa sekä hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana. SeAMKin Elintarvikeagrologiopinnot suorittaneet ovat työllistyneet ruokateollisuuden ja esimerkiksi ruokaketjun kehittämishankkeiden pariin.

SeAMKista valmistuneista agrologeista näkyy vahvasti yrittäjähenkisyys. Heistä noin 30 prosenttia toimiikin yrittäjinä. Yrittäjähengelle on tarvetta, sillä kehittyvillä maatiloilla tarvitaan AMK-tasoista osaamista ja tietotaitoa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Agrologikoulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Agrologi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Agrologikoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Paras korkeakoulu opiskelijalle

SeAMKin visiona 2020 on olla paras korkeakoulu opiskelijoille. Tärkeitä arvoja ovat kansainvälisyys, yrittäjähenkisyys, osaaminen ja yhteisöllisyyttä korostava ns. SeAMK-henki. SeAMKista on tähän mennessä valmistunut yli 16 000 tutkinnon suorittanutta, joista kaksi kolmasosaa on jäänyt alueelle työhön. SeAMK on lisäksi saanut...


Lue lisää oppilaitoksesta Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kampusranta 11
60101 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.seamk.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin

jokke
(4)
Jerri
(5)
Valmistuin itse SeAMKista agrologiksi 2011. Työllistyin heti valmistumisen jälkeen ja pystyin työskennellä myös opintojeni ohella. Pidin hyvänä että koulussa opiskeltiin myös käytännön töitä koulutilalla ja harjoitteluissa. Parasta Ilmajoella oli koulun yhteishenki ja opintojen monipuolisuus. Kurssitarjottimella oli monenlaisia vaihtoehtoja joi...
Näytä kokonaan
Arvoinnit
Arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 10 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: