Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki

Suomen Diakoniaopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot
tarjoilija tai kokki

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan myönteistä palveluasennetta, hyvää fyysistä kestävyyttä ja yhteistyötaitoja. Osaamisen painopisteitä ovat ruoanvalmistuksen ja tarjoilutyön taidoissa, ruoka- ja juomatuotteen tuntemisessa sekä asiakaspalveluosaamisessa.

Suomen Diakoniaopistossa voit valita kahdesta eri osaamisalasta: ruokapalvelun osaamisalasta valmistut kokiksi, asiakaspalvelun osaamisalasta valmistut tarjoilijaksi.

Kokki

Kokkina erikoistut monipuolisesti kaikkiin ruoanvalmistuksen tehtäviin: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen sekä ruokien tarjolle asettamiseen. Osaat käyttää toimintaympäristön mukaisia työvälineitä ja laitteita sekä järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Kokkina toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta.
Kokkina työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi on ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Alan kansainvälistyminen ja matkailu vaikuttavat paitsi kulutuskäyttäytymiseen, myös ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Tarjoilija

Tarjoilijana erikoistut tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin. Huolehdit asiakastilojen viihtyisyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Tarjoilet ja työskentelet kassalla. Työtehtäviisi kuuluvat myös tilaus- ja edustustarjoilu.

Esittelet asiakkaille ruokia ja juomia, otat vastaan tilaukset ja välität ne keittiöön. Huolehdit pöytien kattamisesta, ruokien ja juomien tarjoilusta, maksun perimisestä ja pöytien siistimisestä. Työ on useimmiten vuorotyötä, jossa kiireisyys vaihtelee vuorokauden ajan, päivän ja vuodenajankin mukaan.

Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, pubi, yökerho tai tanssiravintola.

Lue lisää koulutuksesta oppilaitoksen kotisivuilta

Opiskelu Suomen Diakoniaopistossa

Opiskelusi suunnitellaan aina henkilökohtaisesti, ja sisältävät paljon tekemällä oppimista. Perustutkinnon opiskelu kestää yksilöllisen opiskelusuunnitelman mukaan tavallisimmin 2–3 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi ja koulutustaustastasi.

Työelämä on vahvasti mukana jo opiskeluvaiheessa. Käytännön taitoja opitaan paitsi omassa kampusravintolassa, myös työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä työelämässä ja jatko-opinnoissa.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla verkkosivuilla.

Jos olet jo alalla töissä ilman koulutusta, kysy työnantajaltasi mahdollisuutta oppisopimukseen.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija tai kokki

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Lisäksi tarjonnassa ovat myös vapaan...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Suomen Diakoniaopisto yhteystiedot

Suomen Diakoniaopisto

Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.sdo.fi

Arvioinnit
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki täytä seuraavat tiedot: