Yhteenveto
9 kuukautta
elokuu 2023
Viimeinen hakuaika: Keväällä
   
Lähiopetus
Mikkeli
Kansanopistot
Näyttämölinja

Näyttämölinja

Paukkulan Näyttämölinja on lukuvuoden mittainen syväsukellus teatteriin ja taiteeseen. Koulutus on suunnattu näyttelijäntyöstä ja muista teatterin töistä kiinnostuneille sekä teatterialan jatko-opintoihin tai korkeakoulutuksiin tähtääville. Opetuksessa painottuvat näyttelijäntyö ja esiintyjyys, joiden kautta teatteria tutkitaan yksilön ja ryhmän ilmaisun välineenä, taiteena, työympäristönä sekä yhteiskunnan osana.

Näyttelijäntyöhön ja esiintyjyyteen suhtaudutaan koulutuksessa kokonaisvaltaisesti: opintoihin sisältyy näyttelijäntyötä, tekstinkäsittelyä, tanssia ja liikettä, laulua, kehonhallintaa sekä teatteritaiteen tutkimista. Lukuvuoden aikana valmistetaan useita ensi-iltoja, joiden tuotantoihin opiskelijat osallistuvat monipuolisesti ja intensiivisesti.

Arvoina teatterikoulutuksessa painottuvat työmoraali, teatterin tekijän oma ääni ja kasvu, kokonaisvaltainen näyttelijäntyö, tutkiva asenne, vastuu ja vapaus, toiminnan kestävyys, luonto sekä sivistys.

Opetuksesta vastaa vastuuopettajan johdolla teatterialan ammattilaisten monipuolinen joukko, joiden kautta tutustut erilaiseen urapolkuihin teatterin ja esittävän taiteen kentällä.

Näyttämölinjan opetussuunnitelma

Lukuvuoden sisältö rakentuu kurssikokonaisuuksista, joista osa kestää koko lukuvuoden ajan ja osa puolestaan on tiiviimpiä opintojaksoja. Kurssien teemoja ovat mm.:

 • orientoituminen teatterin opiskeluun
 • näyttelijäntyö
 • laulu
 • tanssi ja liike
 • taiteellinen ajattelu
 • ohjaaminen
 • dramaturgia
 • erilaisten esitysten valmistaminen
 • teatterihistoria
 • liikunta ja kehonhuolto
 • taiteellinen lopputyö

Näiden sisältöjen lisäksi Näyttämölinja osallistuu syyslukukaudella Teatterilaivalle ja helmikuussa kansainväliseen teatteritapahtumaan Virossa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Näyttämölinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilta verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. 

Näyttämölinjan haku lukuvuoden 2022-2023 opintoihin aukeaa keväällä. Ennakkotehtävät julkaistaan keväällä.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opintomaksu lukuvuodelta 3 670 €. (Ilman majoitusta, aamiaista ja päivällistä 3370 €.) Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä.

Kurssi on KELA:n opintotukikelpoinen.

Koulutus sisältää opetuksen lisäksi lukuvuoden lähiopetuksen opiskeluviikkojen ruokailut: aamiaisen, lounaan ja päivällisen, arkipäivinä maanantain lounaasta perjantain lounaaseen, – sekä asuntolapaikan ja opiskelumateriaalit sekä muut opintoihin liittyvät kustannukset.

Asuntolan vapaa-ajan tiloissa ja saleissa voi toteuttaa iltaisin monipuolista harrastetoimintaa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Näyttämölinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan osaamiskeskus, koulutuksen järjestäjä sekä jatkuvan oppimisen kasvattajayhteisö. Suomen Nuoriso-opisto järjestää kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa nuoriso- ja yhteisöohjaajan sekä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisaloilla monipuolisissa oppimisympäristöissä. Kansanopistona koulutustarjontaan sisältyy teatteritaiteen näyttämölinja, liikunnanohjauksen peruskurssi sekä monipuolinen...


Lue lisää oppilaitoksesta Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Arvioinnit
Näyttämölinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Näyttämölinja täytä seuraavat tiedot: