Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
11 kuukautta
Opintotukikelpoinen
3.8.2020
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Hierojakoulutus

Hierojakoulutus

Hierojakoulutus

Koulutuksen aikana suoritat hieronnan ammattitutkinnon, joka antaa sinulle oikeuden käyttää suojattua ammattinimikettä koulutettu hieroja. Koulutettuna hierojana saat potilasvakuutuksen ja et ole arvonlisäverovelvollinen. Koulutus tuottaa sinulle lisäksi urheiluhierojan pätevyyden. Opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen piiriin.

Koulutus on opiskelijoille kokopäiväistä opiskelua ja se on luonteeltaan hyvin intensiivistä. Koulutus tapahtuu lähiopetuksena ja sisältää mm. eri alueiden kirjallisia tehtäviä, anatomian opiskelua suomeksi, englanniksi ja latinaksi, ryhmätöitä, hieronnan ja urheiluhieronnan harjoittelua käytännössä, erilaisten venytystekniikoiden opettelua sekä ohjaavan toiminnan harjoittelua. Opiskelijat tekevät myös liiketoimintasuunnitelman oman hierontayrityksen perustamisen varalle.

Opisto tarjoaa opiskelijahierontapalveluita, jotka kuuluvat tärkeänä osana opiskeluun. Käytännön hierontaharjoittelun opiskelijat aloittavat todellisten asiakkaiden parissa opettajiensa valvomina n. kahden kuukauden opiskelun jälkeen opiston omalla hoitopraktiikalla. Opiskelijoille on annettu tähän mennessä perusvalmiudet käytännön asiakashierontojen toteuttamiseen. Urheiluhieronnan työssäoppiminen suoritetaan HJK:n miesten veikkausliigajoukkuessa sekä HIFK:n miesten liigajoukkueessa. Opiskelijan ei siis tarvitse itse etsiä työharjoittelupaikkojaan.

Opetussuunnitelma koostuu mm. seuraavista teemoista: hierontatyön lähtökohdat, anatomia, fysiologia, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, hierontatyön perusteet ja menetelmät, klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan käytännön harjoittelu, itsehoidon tukeminen, asiakaskeskeinen hoitaminen, lihashuollon tukitoimet, itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiminen sekä yritystalous.

Koulutuksen toteutus

Koulutus on 46 opintoviikon laajuinen eli 11 kuukauden mittainen. Ryhmiä on kaksi samanaikaisesti, toinen aloittaa opinnot tammikuussa ja toinen elokuussa. Opintoaikaan sisältyy näyttötutkinto, joka suoritetaan opintojen loppupuolella.

Opintomateriaali

Lääketieteen kuvasto (F. Netter), Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia (A. Hervonen).

Koulutuksen aikana jaetaan runsaasti opiston omia materiaaleja eri kokonaisuuksista (esim. luusto, lihaksisto, hermosto, nivelet ja nivelsiteet, aktiiviset ja passiiviset venytykset, urheilijan lihashuolto).

Suurin osa opiston omasta materiaalista toimitetaan sähköisesti, joten opiskelijalla tulee olla oma kannettava tietokone tai muu laite materiaalien vastaanottamiseksi.

Opettajat

Opettajat ovat alansa huippuja. Heillä on vuosien kokemus käytännön hoito- ja opetustyöstä niin klassisen kuin urheiluhieronnankin saralla. Opisto kouluttaa opettajiaan säännöllisesti, jolloin tuore tietotaito näkyy opetuksessa.

Opistolla käy lisäksi luennoimassa useita alansa ammattilaisia mm. lääketieteen ja liikunnan aloilta.

Tentit

Teoriakokeita opistolla järjestetään n. kuukauden välein. Arvosteluasteikko on 1–5. Hyväksyttyyn kokeeseen vaaditaan vähintään 50 % oikein. Todistuksen saamisen edellytyksenä on oppitunneille osallistuminen, vaadittavien työharjoittelupäivien suorittaminen ja kaikkien tenttien suorittaminen hyväksytysti.

Opiskelun ohjaus

Opiskelun ohjauksen koordinoi koulutuksen pääopettaja. Ohjaus toteutetaan yhdessä muun opettajakunnan kanssa. Opiskelun ohjauksessa painotetaan avointa ja tasavertaista yhteistyötä opettajien ja opiskelijoiden kesken sekä opiskelijan vastuullisuutta, omatoimisuutta ja aktiivisuutta opiskelussa.

Opiskelun ohjauksessa kiinnitetään huomiota opiskelutekniikkaan, tiedonhankintaan, ajanhallintaan sekä motivointiin. Erityishuomiota suunnataan opiskelijoihin, jotka eivät ole pitkään aikaan opiskelleet tai joilla on oppimisvaikeuksia. Myös opintoihin vaikuttava elämäntilanne pyritään ottamaan huomioon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hierojakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Haku koulutukseen on käynnissä ympäri vuoden.

Haastatteluun kutsutaan hakemuksen perusteella. 

Huomaathan, että koulutukseen voi hakea opiskelemaan myös ilman omaa kilpaurheilutaustaa.

Kustannukset

Opintomaksu on 3300 euroa. Hintaan sisältyy mm. arvonlisävero 24%, opetussuunnitelman mukainen teoriapaketti, EA1-koulutus, eri alojen luennot sekä potilasvakuutus työharjoitteluajalle. 

Kaksi koulutuksessa käytettävää kirjaa ja liikkuminen urheilujoukkueiden harjoituspaikoille eivät kuulu koulutusmaksuun.

Opiskelu kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hierojakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Urheiluhierojaopisto

Suomen Urheiluhierojaopisto

Suomen Urheiluhierojaopisto

Suomen Urheiluhierojaopistossa valmistut vajaassa vuodessa ammattitaitoiseksi hierojaksi. Koulutuksen aikana suoritat myös hieronnan ammattitutkinnon, joka antaa sinulle oikeuden käyttää suojattua ammattinimikettä koulutettu hieroja. Koulutettuna hierojana saat potilasvakuutuksen ja et ole arvonlisäverovelvollinen. Koulutus tuottaa sinulle lisäksi urheiluhierojan pätevyyden. Opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Urheiluhierojaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Suomen Urheiluhierojaopisto

Pasilan puistotie 4
00240 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 4 arviointiin

Jenni
(5)
Omasta valmistumisesta on kulunut jo useampi vuosi, mutta edelleen voin lämmöllä suositella suhon koulutusta. Koulutus antaa hyvän pohjan myös erilaisille jatkokoulutuksille ja etenkin muihin terveydenhoitoalan koulutuksiin verrattuna suhon anatomian ja fysiologian teoriatunnit on vertaansa vailla.
Hande L.
(5)
Itse olin alanvaihtaja vähän vanhemmalla iällä. Koulu sopii mainiosti perheellisellekin. Opetus on laajaa ja laadukasta, todella mahtava opettaja Hannu Kanerva, sekä myös muu henkilökunta. Vuosi meni liian nopeasti, mutta takataskuun jäi uusi ammatti ja iso kasa uusia ystäviä sekä uusia mahdollisuuksia.
Karri
(5)
Todella kattava paketti ihmisen fysiologiaa ja anatomiaa sekä todella tärkeänä seikkana ihmisten kohtaaminen käytännön hoitotyössä. Samaa mieltä myös siitä, että antaa todella hyvän pohjan jatko-opinnoille!
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 4 arviointiin
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele Diakissa!

Opiskele Suomen suurimmassa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulussa. Hae yhteishaussa 18.3.–1.4.