Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala

Suomen Yrittäjäopisto
Yhteenveto
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Teuva
Ammatilliset perustutkinnot
Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala

Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala

Ihmisten vapaa-ajan lisääntyminen ja käsitöiden harrastamisen suosio lisäävät hyvien ohjaajien tarvetta. Hyvän harrastuksen lisäksi käsitöiden tekeminen ja kädentaitojen kehittäminen voivat olla tärkeä osa muun muassa kuntoutusta sekä merkittävä elämys tai jotain uutta sisältöä elämään antava taito. Käsityötaidon oppimisen merkitys on suuri, sen merkitys on suurempi kuin itse työssä tarvittavat kädentaidot. Kädentaitojen opettaminen ja ohjaaminen edellyttävät ohjaajalta teknisen osaamisen lisäksi hyviä ohjaustaitoja. Hyvät ohjaustaidot 0vat tarpeen monella alalla ja monissa työtehtävissä.

Kädentaitojen ohjaajan koulutus on suunniteltu ohjaajan työstä kiinnostuneille aikuisille (vähintään 18 vuoden ikä), jotka tarvitsevat nykyisessä tai tulevassa työssään ohjaustaitoja. Se soveltuu opetus- ja ohjaustehtävissä toimiville kuten harrastustoiminnan, yhdistysten ja kansalaisopistojen ohjaajille sekä alan pienyrittäjille, jotka haluavat kehittää toimintaansa. Koulutuksesta on hyötyä kädentaitoja jo opiskelleille, joilla on halu tehdä luovaa työtä, nähdä kättensä jäljet ja jakaa osaamistaan opetus- ja ohjaustyössä toimien. Koulutus soveltuu myös alan jatko-opintoja suunnitteleville sekä ohjaustehtävistä kiinnostuneille, joilla on jo kädentaitoja esimerkiksi harrastusten kautta.

Keskeisenä tavoitteena on saada valmiudet ohjata lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoimintoja mm. kouluissa, leiri- ja kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa sekä palvelukeskuksissa. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen.

Opiskelua Teuvalla, verkossa, etänä ja työpaikoilla. Kädentaitojen ohjaajan koulutukseen on jatkuva haku.

Kädentaitojen ohjaajan koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Se sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua, verk­ko-opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Opintojen toteutus suunnitellaan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Siinä huomioidaan mm. aikaisempi osaaminen, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja yksilöl­liset ohjaustarpeet.

Koulutuksessa opiskellaan ohjaustoiminnassa käytettäviä käsityötekniikoita, ohjausmenetelmiä ja oppimistyylejä. Opiskellaan miten motivoidaan, kannustetaan ja annetaan palautetta. Ideoidaan erilaisia ohjauspalveluja, laaditaan työohjeita ja havaintomateriaaleja. Lisäksi opitaan markkinoimaan omaa osaamista ja palveluita asiakkaalle.

Koulutuksessa opit suunnittelemaan käsityötaitojen ohjausta, ohjaamaan käsityötaitoja ja tuotteistamaan ohjauspalveluita. Koulutuksessa opit myös valmistamaan puu-, verhoilu- ja tekstiilialan tuotteita. Opit motivoimaan, kannustamaan ja antamaan palautetta. Ideoit ja tuotat erilaisia ohjauspalveluita, markkinoit osaamistasi ja palveluita asiakkaille, käyttäen erilaisia digitaalisia välineitä ja muita tarkoituksenmukaisia kanavia.

Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n mukaan. Sen kesto on noin 1 vuosi.

Kädentaitojen ohjaaja työelämässä

Käsityön ohjaustoiminnan osaamisalan suorittanut artesaani voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä ohjaustoiminnassa, tuotteiden suunnittelu ja valmistustehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä sekä asiakaspalvelussa ja myyntityössä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus sopii sinulle:

  • olet vähintään 18-vuotias
  • toimit tai haluat tulevaisuudessa toimia ohjaustyössä
  • olet jo opiskellut käsityöalaa ja haluat jatkaa opintoja ohjaustyön parissa
  • olet käsityöalan yrittäjä ja haluat kehittää toimintaasi
  • sinulla on harrastuksista hankittua kädentaitojen osaamista
  • suunnittelet alan jatko-opintoja

Koulutukseen haetaan Suomen Yrittäjäopiston sivuilla. Opintojesi toteutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaamisen osaamisala

Kustannukset

  • Omaehtoinen opiskelu tutkintotavoitteisena peruskoulutuksena, ei osallistumismaksua
  • Oppisopimuskoulutus peruskoulutuksena, ei osallistumismaksua

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Suomen yrittäjäopisto on aikuiskoulutukseen erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Oppilaitos vastaa laajasti tulevaisuuden koulutustarpeisiin käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella sekä teknologisella ja tuotannollisella asiantuntijuudella. Kiinteät toimipaikat ovat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa sekä Teuvalla. Vuosittain koulutustoimintaa järjestetään kuitenkin lähes 70...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Yrittäjäopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Suomen Yrittäjäopisto

Viipurintie 4
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.syo.fi


Arvioinnit
Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Taidosta ammatti – Ikatalla onnistut!

Opiskele artesaaniksi, kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi, mediapalvelujen toteuttajaksi, lauluntekijäksi tai musiikkimanageriksi.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | käsityön ohjaamisen osaamisala täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: