Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja

Suomen Yrittäjäopisto
Yhteenveto
1,5 vuotta
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Monimuotototeutus
Tampere
Ammattitutkinnot
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksessa kehität taitojasi erilaisten kodin tekstiilien suunnittelussa ja valmistuksessa. Opit ottamaan huomioon tilan muun sisustuksen, opiskelet sisustussuunnittelua ja erilaisten tilojen stailaamista.

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksen opiskelu on käytännönläheistä ja perustuu tekemällä oppimiseen.

Koulutuksessa keskitytään ensi sijassa ommeltavien sisustustekstiilien valmistukseen. Pääset alusta asti suunnittelemaan ja kaavoittamaan, leikkaamaan ja valmistamaan erilaisia tekstiileitä kuten irtopäällisiä, verhoja, torkkupeitteitä ja koristetyynyjä. Perehdyt myös  ammatilaisten ohjauksessa sisustussuunnittelun perusteisiin ja tilan stailaukseen.

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan opinnot

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle monipuoliset taidot sisustustekstiilien suunnitteluun, valmistukseen ja tilan stailaukseen sekä sisustussuunnitteluun.

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksessa suoritat Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon. Tutkinto koostuu seuraavista osista:

  • Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla
  • Mittatilaustuotteen valmistaminen (sisustustuotteiden valmistus)
  • Stailaaminen ja visualisointi
  • Tekstiili ja muodin kiertotaloustuotteiden suunnittelu ja valmistaminen

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksen aikana tai sen jälkeen voit myös kätevästi suorittaa yrittäjyysopinnot. Yrittäjyysosaamisesta on erityistä hyötyä alan yrittäjäksi aikovalle. Haittaa niistä ei ole, vaikka aikoisitkin työskennellä alalla toisen palveluksessa. Asiakaslähtöinen ajattelu on aina paikallaan ja on arvostettu taito työelämässä.

Koulutuksen kesto ja toteutus

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutus kestää 1,5 vuotta. Koulutusta on kahtena päivänä viikossa: tiistaisin ja torstaisin klo 10.00-14.00. 

Lomaa koulutuksen aikana on talvi- ja syyslomaviikoilla, joululomaa 3 viikkoa sekä kesälomaa 7 viikkoa.

Koulutus sisältää lähiopiskelun lisäksi etäopiskelua. Se on sivutoimista, eikä näin ollen vaikuta saamiisi etuuksiin. Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksessa koulutusaikaa on viikossa on 24 oppituntia, joten se soveltuu mainiosti myös työssäkäyville.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Sinulta ei vaadita aikaisempaa alan koulutusta tai työkokemusta. Opit kaikki olennaiset taidot koulutuksen aikana. Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutukseen hakeutumiseen riittää, että sinulla on perusompelutaidot ja kiinnostus sisustamiseen. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa, mutta jos olet työnhakijana, koulutuksen laajuus ei vaikuta etuuksiin.

Koulutukseen haetaan Suomen Yrittäjäopiston sivuilla.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus on osittain valtion rahoittamaa ammatillista tutkintokoulutusta. Koulutuksen omavastuuosuus yksityishenkilöille on 200€.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Suomen yrittäjäopisto on aikuiskoulutukseen erikoistunut ammatillinen oppilaitos. Oppilaitos vastaa laajasti tulevaisuuden koulutustarpeisiin käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella sekä teknologisella ja tuotannollisella asiantuntijuudella. Kiinteät toimipaikat ovat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa sekä Teuvalla. Vuosittain koulutustoimintaa järjestetään kuitenkin lähes 70...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Yrittäjäopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Suomen Yrittäjäopisto

Raatihuoneenkatu 21
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.syo.fi


Arvioinnit
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | sisustustekstiilien valmistaja/stailaaja täytä seuraavat tiedot: