Sävellys ja musiikinteoria

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Yhteenveto
3+2,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Kandi- ja maisteriohjelmat

Sävellys ja musiikinteoria

Tavoite

Sävellys

Tule opiskelemaan ammattisäveltäjäksi alansa johtavaan koulutusohjelmaan, joka antaa sinulle laajan musiikillisen sivistyksen. Opiskele sävellystä yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Saat valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä. Opiskelu valmistaa sinut osallistumaan keskusteluun sekä musiikkiyhteisössä että muussa yhteiskunnassa.

Musiikinteoria

Hanki valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä. Saat valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Opiskelu valmistaa sinut osallistumaan keskusteluun musiikkiyhteisössä ja muussa yhteiskunnassa.

Sisältö

Sävellyksen koulutuksen ytimessä ovat sävellysopinnot, satsioppi, musiikkianalyysi ja soitinnus. Kandidaattivaiheeseen kuuluu myös säveltapailun, musiikinhistorian, elektroakustisen musiikin ja instrumenttiopintoja. Maisterivaiheessa keskityt säveltäjän ammattitaitosi syventämiseen ja omaa säveltäjyyttäsi tukeviin opintoihin. 

Musiikinteorian koulutuksen ytimessä ovat satsioppi, musiikkianalyysi, soitinnus ja instrumenttiopinnot. Kandidaattivaiheessa opintoihisi kuuluu lisäksi säveltapailun sekä musiikinhistorian opintoja. Maisterivaiheessa syvennyt opinnoissasi musiikin tutkimukseen ja oman tutkimusaiheesi tuntemusta syventäviin opintoihin.

Voit myös valita opintojaksoja Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin kandidaatti ja maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Yliopisto kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tehtäviin kuuluvat myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa voi musiikin maisterin tutkinnon lisäksi suorittaa myös lisensiaatin...


Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

PL 30
00097 Taideyliopisto

Arvioinnit
Arvioinnit
Sävellys ja musiikinteoria ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit