Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa

Taitotalo
n. 6 kuukautta
Alkavat koulutukset
Helsinki
7.3.2023 
Lähiopetus
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa

Saat ammatilliset valmiudet, joilla pystyt työllistymään sisustusrakentamisen eri työtehtäviin. Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) osan tai osia.

Koulutuksen ajankohta 7.3.–8.9.2023

Opinnot voivat myös selvittää esimerkiksi uran vaihtoa miettivälle ajatuksia työstä – siitä, missä on hyvä ja missä tarvitsee lisää osaamista.

Koulutuksen käytyäsi voit toimia sisustusalalla tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävissä. Sisustusalan ammattilainen toimii yhteistyössä eri rakennus- ja suunnittelualan ammattilaisten kanssa itsenäisenä toimijana.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) vaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Koulutuksen sisältö esimerkiksi

  • Työnhaku- ja opiskeluvalmennus
  • Sisustusrakentaminen
  • Sisustuspintakäsittely
  • Rakennuspiirustukset ja laskenta
  • Työturvallisuuskortti
  • Oman työn suunnittelu ja kannattavuuslaskenta
  • Yrittäjyyden perusteet
  • Asiakaspalvelu ja markkinointi
  • Tietotekniikka ja suunnitteluohjelmien hyödyntäminen
  • Yritysesittelyt ja yritysvierailut alan yrityksiin

Tutkintokoulutus

Koulutus on osa Taideteollisuusalan perustutkintoa ja se kestää noin 6 kuukautta. Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (klo 7.30–14.00).

Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan eri sisustus-, rakennus- ja pintakäsittelyalan yrityksissä 22.5.–5.9.2023. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työharjoittelupaikan työaikoja. Harjoittelujakso edellyttää liikkumista pääkaupunkiseudulla.

Koulutukseen kuuluu lomajakso 3.–10.4.2023 (4 pv).

Taideteollisuusalan perustutkinto on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sisustusrakentamisesta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille. Koulutus sopii erityisesti myynti- ja asiakaspalveluhenkisille sekä itsenäisestä työskentelystä kiinnostuneille. Pintakäsittely- tai rakennusalan työkokemus on eduksi, mutta koulutus sopii myös ammatinvaihtajille, joilla on soveltuva aikaisempi työkokemus.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 10.2.2023. Koulutuksen numero on 708331.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu puhelimitse tai sähköpostilla Taitotalosta. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Valintojen seuraaminen:

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

TERVEYSTURVALLISUUS
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimakoulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Artesaani, taideteollisuusalan perustutkinnon osa täytä seuraavat tiedot: