Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteiset palvelut, osatutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 5 kuukautta
Seuraava aloitus
16 huhtikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 5 kuukautta
Seuraava aloitus
16 huhtikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteiset palvelut, osatutkinto

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen -osatutkinto antaa sinulle valmiudet toimia valitsemasi eläinlajin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kouluttamisen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa.

Tämän osatutkinnon suoritettuasi osaat toimia eläinten hyvinvoinnin ja koulutuksen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa. Osaat valita eläinavusteiseen palveluun soveltuvat eläimet, kouluttaa ne eläinavusteiseen palveluun sekä käyttää näitä apuna toiminnassasi tai avustaessasi eläinavusteisessa terapiassa. Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia työturvallisesti ja kaikkien osapuolien hyvinvoinnista huolehtien, sekä ymmärrät eläinavusteisten palveluiden periaatteet.

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinten kouluttamisen osaamisalan eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen valinnaisen tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia.

Tutkinnon osan laajuus on 20 osaamispistettä.

Osatutkintokoulutus

Osatutkinto toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). 

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30–15. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta noin 10 päivää ja työssäoppimista 50–200 tuntia, mitkä määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. 

Hakeutujalla tulee olla eläinavusteisen palvelualan työ- tai harjoittelupaikka. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikan. 

Osatutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – yleensä noin 6 kk. Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta.

Kenelle koulutus soveltuu?

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden.  

Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Opinnot voi suorittaa omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella, jolloin tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä näissä vähintään 25 viikkotyötuntia. Omaehtoisilla opiskelijoilla tulee olla työharjoittelupaikka. Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos osaamista alalta on riittävästi. 

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. 

Hakeutuminen

Hakijoille lähetetään hakuajan umpeuduttua sähköisesti täytettävä valintakartoitus, jonka perusteella kutsutaan osa hakijoista haastatteluun. Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi! 

Opiskelijamaksu

Omaehtoisena koulutuksena 100 €. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Oppisopimuksella 100 €. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteiset palvelut, osatutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 huhtikuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteiset palvelut, osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu