Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut

Taitotalo
n. 5 kuukautta
Alkavat koulutukset
Helsinki
2.10.2023 
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen -osatutkinto antaa sinulle valmiudet toimia valitsemasi eläinlajin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kouluttamisen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa.

Tervetuloa eläintenhoidon ammattitutkinnon etäinfoon 12.4.2023 klo 15-16 kuulemaan lisää osatutkinnosta ja sen suorittamisesta.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tämän osatutkinnon suorittanut osaa toimia eläinten hyvinvoinnin ja koulutuksen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa. Hän osaa valita eläinavusteiseen palveluun soveltuvat eläimet, kouluttaa ne eläinavusteiseen palveluun sekä käyttää näitä apuna toiminnassaan tai avustaessaan eläinavusteisessa terapiassa. Tutkinnon osan suorittaja osaa toimia työturvallisesti ja kaikkien osapuolien hyvinvoinnista huolehtien, sekä ymmärtää eläinavusteisten palveluiden periaatteet.

Tutkinnon rakenne

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinten kouluttamisen osaamisalan Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen valinnaisen tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia.

Tutkinnon osan laajuus on 20 osaamispistettä.

Osatutkintokoulutus

Osatutkinto toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). 

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30 – 15. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta n. 10 päivää ja työssäoppimista 50-200h, mitkä määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. 

Hakeutujalla tulee olla eläinavusteisen palvelualan työ- tai harjoittelupaikka. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikan. 

Osatutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen - yleensä noin 6 kk. Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta.

Kenelle koulutus soveltuu?

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden.  

Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Opinnot voi suorittaa omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella, jolloin henkilöllä tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä näissä vähintään 25 viikkotyötuntia. Omaehtoisilla opiskelijoilla tulee olla työharjoittelupaikka. Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos osaamista alalta on riittävästi. 

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. 

Hakeutuminen

Hakijoille lähetetään hakuajan umpeuduttua sähköisesti täytettävä valintakartoitus, jonka perusteella kutsutaan osa hakijoista haastatteluun. Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi! 

 

Opiskelijamaksu

Omaehtoisena koulutuksena 100€. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Oppisopimuksella 100€. Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, osatutkinto Eläinavusteiset palvelut täytä seuraavat tiedot: