
Eläintenhoitajapäivät 2023
Eläintenhoitajapäivien ohjelma
Päivien aikataulu tulee vielä tarkentumaan kevään aikana. Molempien päivien ohjelma on noin kello 8.30-16. Molempien päivien ohjelmaan sisältyy aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit sekä näyttelyyn tutustuminen.
Perjantain 12.5.2023 teemat
- Luento
Kasvainsairaudet
Karoliina Autio, ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
”Kasvainluento käsittelee seuraavia teemoja ja vastaa alla oleviin kysymyksiin. Adenooma, karsinooma vai sarkooma? Syöpäsairauksien patologiaa. Kuinka varmistaa syöpädiagnoosi – sytologia vai koepala?
Kasvainkirurgia - mitä hoitajan on tulisi tietää? Laboratoriotutkimukset kasvainsairauksissa. Miksi syöpä sattuu? Syöpäkipu ja sen hoito lemmikeillä. Kun ruoka ei maistu -syöpää sairastavan lemmikin ruokinta.
Kirsusta hännän päähän – lemmikkien tavallisimmat kasvaimet. Elämänlaatu ja etiikka lemmikkien syöpien hoidossa.”
- Workshop TÄYNNÄ
Kissaystävälliset käsittelytavat
Jenni Sillanpää, klinikkaeläinhoitaja EAT, ISFM CertFN, Certified FearFree Professional
Lauantain 13.5.2023 teemat
- Luento
Kissan anestesia
Teija Immonen, EL, MANZCVS Medicine of Cats
"Kissojen anestesialuentopäivänä perehdytään kissojen anestesiaan ja perioperatiiviseen analgesiaan kokonaisvaltaisesti. Käydään läpi yleisimpien anestesia-aineiden vaikutusmekanismien perusperiaatteet ja vaikutukset käytännössä, erilaisten sairauksien ja iän huomioiminen anestesiassa, anestesiakomplikaatioiden ennaltaehkäisy ja hoito, anestesiavalvonta ja potilaan perioperatiivinen hoito."
- Workshop TÄYNNÄ
Laboratoriotyöskentely, Verinäytteenotto ja tulkinta hoitajan näkökulmasta
Kaisa Parkkinen, pieneläinhoitaja, bioanalyytikko
"Käsittelemme luennolla kliinisen kemian ja hematologian näytteitä. Miten saadaan laadukkaita verinäytteitä ja mitä niiden tulkinnasta ja ongelmatilanteista hoitajan olisi tärkeää tietää? Näytteenottotapoja on useita mutta millaisissa tilanteissa tietyllä näytteenottotavalla on merkitystä? Mitkä tulokset voidaan hyväksyä ja milloin tulisi ottaa uusi näyte?
Verinäytetulosten tulkinta on aina eläinlääkärin tehtävä. Eläintenhoitajalla on kuitenkin merkittävä rooli näytteenoton ohjauksessa, itse näytteenotossa, näytteen käsittelyssä ja tutkimisessa sekä tulosten vastaamisessa. Käytännön osuudessa opettellaan mikroskopoimalla tunnistamaan näytteen laatuun ja tulokseen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi harjoittelemme IDEXX:n Heidi Sopasen kanssa jugularis-näytteenottoa Stickan-simulaattorilla ja käymme läpi käytännön vinkkejä jugularis-näytteenottoon liittyen. "
Luennot pidetään kongressikeskuksen auditoriossa ja ne ovat suuremmalle kuulijakunnalle. Workshopit ovat erillisessä tilassa ja ovat käytännönläheisempi pienryhmäluentoja. Molempien päivien workshoppeihin on rajattu osallistujamäärä. Eläintenhoitajapäivät järjestetään Taitotalossa Pitäjänmäellä.
Molempien päivien workshop ovat TÄYNNÄ.
Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 26.4.2023. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita itsellesi mieluisan ohjelmakokonaisuuden Eläintenhoitajapäiville luennoista ja workshopeista. Tarkistathan ilmoittautumisessa, että olet ilmoittautumassa varmasti oikeaan ohjelmakokonaisuuteen.
Normaalihinnat
- Yhden päivän osallistuminen 250 €
- Kahden päivän osallistuminen 350 €
Hintaan sisältyy sähköiset materiaalit sekä tarjoilut. Hintoihin lisätään alv. 24 %.
Eläintenhoitajapäivät on tarkoitettu alan ammattilaisille, erityisesti klinikkaeläinhoitajan tehtävissä työskenteleville. Molempien päivien Workshoppeihin on rajoitettu osallistujamäärä.
Luennoitsijoiden esittelyt
Lauantain luennon pitää Teija ja hän valmistui eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2009 ja suoritti vuonna 2012 Australian Yliopiston kautta kissalääketieteen pätevyyden (Membership of Australian College of Veterinary Science, Medicine of Cats). Teija on työskennellyt kissojen parissa Kissaklinikka Felinassa vuodesta 2004 alkaen eli jo opiskelujensa aikana, ensin avustajana ja sitten eläinlääkärinä.
Klinikan johtajana hän aloitti syksyllä 2017 mutta tekee edelleen paljon potilastyötä. Kliinisen työn kautta Teijalle on kertynyt paljon käytännön kokemusta kissojen anestesiasta; myös sellaista, mitä ei kirjoista opi. Teija tekee paljon kirurgiaa ja hammashoitoa, joten anestesiatoimenpiteet ovat suuressa osassa hänen päivittäistä työtään. Felinassa anestesiatoimenpiteitä tehdään säännöllisesti myös hyvin vanhoille ja sairaille kissolle, joten ns. erityisanestesiat ovat Teijalle hyvin tuttuja.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoitajapäivät 2023, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...
Yhteystiedot
Taitotalo
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläintenhoitajapäivät 2023 täytä seuraavat tiedot: